40 dkg liszt
18 dkg zsír
15 dkg cukor
Késhegynyi szódabikarbona
Csipett só
4 tojás sárgája
Lekvár
Lisztet a zsírral eldörzsöljük, a többi hozzávalóval gyorsan össze gyurjuk.késfoknyi vékonyra nyújtjuk, kerek, és cakkos szabbatóval ki szurjuk.
A lisztet zsiradékkal elmorzsolom és hozzáadom az összes többit. Eleinte olyan, mintha nem akarna összeállni, de tovább kell gyúrni... Folpackba csomagolom, pár órára vagy egy é...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztom. A fehérjéket kemény habbá verem, majd a végén belekeverek 5 dkg cukrot, így keményebb lesz a hab. A sárgájákat habosra keverem a maradék 15 dkg cukorral,...
Elkészítési idő: 75 perc Nehézség: NehézA vajat morzsold el a liszttel, majd a többi hozzávalóval gyúrj belőle puha tésztát. Oszd két cipóra, és hagyd pihenni, a legjobb, ha hűtőbe teszed. Ezalatt hámozd meg és magozd ki...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból lágy, de nem ragadós tésztát gyúrunk, majd három részre osztjuk. A lapokat egyenként kinyújtjuk egy 20*30 cm-es téglalappá, majd egyenként megsütjük a tepsi...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű