menu

Családireceptkönyv.hu

Mézeskalács


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók

- 1 kg liszt + a nyújtáshoz

- 1,3 zacskó fűszerkeverék

- fél csomag szódabikarbóna

- 40 dkg méz

- 25 dkg cukor

- 25 dkg ráma vagy vaj

- 4 tojássárga és 1 tojás (a kenéshez)

- díszítés: mandula, napraforgómag, dió, stb.


Elkészítés:


A mézet egy nagy edénybe öntjük a cukorral együtt és elkezdjük felforralni. Ha már meleg, ekkor folyamatosan kevergetjük, mig a cukor teljesen elolvad.
A lisztet és a fűszerkeveréket és a szódabikarbónát egy nagy tálba kimérjük és a margarint egy tömbben rátesszük.
Ha a mézes cukor felforrt, akkor ráöntjük még forrón a margarinra az egészet. Pár percig hagyjuk hűlni.
Ha még meleg, de már nem ég meg tőle a kezünk, akkor kezdjük el összegyúrni. Adjuk hozzá a tojássárgákat is és gyúrjunk belőle egynemű masszát.
Lisztezett deszkán nyújtsuk közép vékonyra (kb 2-3 mm), különböző formákkal kiszaggatjuk, díszítjük, tojással megkenjük és 180°-os sütőben 8-10 perc alatt süssük készre.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Hartyáni krémes
Hartyáni krémes

Elkészítése: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Golyó - Gesztenyegolyó
Golyó - Gesztenyegolyó

1. Golyókat formálunk, tetejüket csokival bevonjuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Erika
Vaníliás karika
Vaníliás karika

A liszteket, a porcukrot, a csipet sót és a vaníliás cukrot összekeverjük. A szoba hőmérsékletű margarinnal vagy vajjal alaposan elmorzsoljuk (ha van késes aprítónk, tökéletesen el...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fondan 1
Fondan 1

egy evökanál zselatint leöntöd 6 evökanál vizzel megvárod mig megdagad majd alágyujtod a gázt beleteszel 5dkg vajat és két evökanál mézet felmelegited de nem fözöd leveszed és kihü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk