3 szőlőlevél
3 naspolyalevél( a főerét ki kell vágni)
1 csokor édeskömény
3 fehér üröm levél
3 babérlevél
kevés csillagpázsit levél
3 cédruslevél
3 mentalevél
3 mályvalevél
3 mandarinlevél
3 citromlevél
3 narancslevél
3 rutalevél
1 kisebb éretlen citrom
1 kisebb éretlen narancs
1 kisebb éretlen mandarin
1-1 csomag szegfűszeg, fahéj, szerecsendió
1 ek árpa
1 ek feketekávé
1 csomag kamillavirág
1 filternyi teafű
50 db zöld dió
2 l tisztaszesz
70 dkg barna cukor
Egy nagy méretű befőttes üvegnek rakjuk az aljára a felsorolt fűszereket, hozzávalokat.a zöld diókat mossuk meg, töröljük el, és-a burokkal együtt- vágjuk négyfelé.tegyük a fűszerekre, hogy lenyomja, ami úszna. Töltsük rá a szeszt, hogy ellepje. Hagyjuk 40 napig ázni, de időnként rázzuk fel.ez útán az alkoholt öntsük le egy zárható üvegbe és zárjuk le.a dióra és a fűszerekre öntsünk 7 dl vizet, és tegyük félre további 12 napra.szűrjük leeg kis fazékba, adjunk hozzá 70 dkg cukrot, gyenge lángon melegítsük, amig a cukor teljesen fel nem oldódik.hagyjuk kihűlni, és utána öntsük az alkoholhoz. Végül a folyadékot vattázott gézen szűrjük át.
Palackozzuk, és pihentessük 40 napig.
A friss sóskaleveleket pucoljuk meg, és mossuk meg alaposan. A hozzávalókat öntsük egy magasabb falú edénybe. Turmixoljuk össze az egészet. Tegyük hűtőbe egy időre, mert hidegen...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA vajat megolvasztjuk, és megpirítjuk rajta a cukrot. Amikor a cukor elkezd barnulni, ráöntjük a tejet. Hagyjuk felforrni a tejet, majd levesszük a tűzről. Fahéj...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: NehézA vaníliás cukrokat elkeverjük a tojássárgájával, majd hozzákeverjük a sűrített tejet. Hozzáöntjük a rumot, a vodkát, és végül a tejszínt is belecsurgatjuk. Hűtőbe tesszük pár na...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű