menu

Családireceptkönyv.hu

Rokfortos bélszín zellerpürével és töltött hagyma


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Töltött hagyma
4 db édes hagyma [óriás fehér]
8 szelet bacon
töltelékhez;
2 ek vaj
2 g fokhagyma
2 db zsemle
1 db tojás
só,bors,zsálya,kakukkfű,petrezselyemzöld

Rokfortos bélszín;
4 szelet bélszín[ 175–250g/szelet]
3 szál újhagyma v. póréhagyma
1 dl száraz fehérbor
10 dkg rokfort sajt
1 cs petrezselyemzöld
5 ek vaj
2 ek olívaolaj
Só,bors

Zellerpüré:
1 nagy fej zellergumó
10 g fokhagyma
1,5 dl tejszín
Só, bors

Elkészítés:


Töltött hagyma;
A megtisztított hagymákat vágjuk ketté, majd dobjuk forrásban lévő sós vízbe náhány percre. Szedjük ki egy hideg vízzel telt edénybe, majd ha kihült, csepegtessük le.a középső részét vegyük ki, úgy, hogy kb. három rétegnyi levél maradjon benne.tegyük egy kivajazotttűzálló edénybe.
A töltelékhez forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a zúzott fokhagymát, és egy percig dinszteljük. Utána adjuk hozzá az összevágott zellerlevelet, almát. Sóval, őrölt borssal, zsályával, kakukkfűvel és petrezselyemzölddel fűszerezzük. Ha kihűlt, keverjük össze a beáztatott zsemlékkel és a tojással. Ezzel a töltelékkel töltsük meg a hagymákat, majd tekerjük be szalonnával. Forró sütőben 25–30 percig sütjük

Rokfortos bélszín;
A bélszín szeleteket durvára darált borssal szórjuk meg, majd olívaolajjal kenjük be mindkét oldalát és fél napra tegyük be hűtőbe, hogy az ízek átjárják. Egy ek vajon az összevágott hagymát diszteljük le, majd öntsünk rá bort, ésaddig forraljuk, mig a bor fele el nem párolog.állandó. Kevergetés mellett tegyük bele az apró darabokra tördelt hideg vajat és a sajtot is. Forraljuk lassú lángon,míg sima mártás szerű nem lesz.sóval, borssal, petrezselyemzölddel ízesítjük. A bélszínszeleteket tegyük felhevített serpenyőbe, majd közepes hőmérsékleten mindkét oldalukat
3-3 percig ssütjük.(változhat , hogy mennyire átsütve szeretnénk)

Zellerpüré:
A zellergumot vágjuk kis darabokra, tegyük lábasba, tegyük hozzá a fokhagymát. Öntsük fel annyi vízzel, hogy ellepje.ízesítsük sóval. Ha megfőtt szűrjük le a főzőlevétől, adjuk hozzá a tejszínt, majd pürésítsük. Sóval, borssal ízesítsük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Marha húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fűszeres borjúragu
Fűszeres borjúragu

A húst nagyobb darabokra vágjuk és átkenjük olajjal, majd a csilit, a curryt, és a kurkumát, összekeverjük és átkenjük vele. Egy kisebb edénybe tesszük, lefedjük és legalább 3 órán...

Elkészítési idő: 4 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar Gombás marhahúsos ragu
Gombás marhahúsos ragu

1.Egy serpenyőben ropogósra pirítjuk a szalonnát, majd félre tesszük egy papírtörlőre. A gombát és a répát megtisztítjuk, és feldaraboljuk, a gyöngyhagymát meghámozzuk. A húsról el...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Judit
Rumsteak
Rumsteak

A húst megtisztítjuk és úgy szeleteljük fel (merőlegesen a szálirányban), hogy két ujjnyi vastag, tenyérnyi méretű (kb. 20 dkg-os szeletek kapjunk). Ezek után a kés lapjával megütö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mrs Smith
Omlós marha steak-csíkok hosszan “főzve”
Omlós marha steak-csíkok hosszan “főzve”

A húst bizony le kell pucolni: lenyesegetni az inas meg nyunyis (szakszó :D ) részeket róla, aztán – na ez szívás – felvágni tinédzser kisujjnyi csíkokra. :D Mert megnéztem, Anya k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk