menu

Családireceptkönyv.hu

Almás vaníliás fincsiség, sütés nélküli finomság!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók az alsó réteghez:

3 alma
20 dkg vaníliás keksz
1 teáskanálnyi őrölt fahéj
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál citromlé

A középső réteghez:

1 tasak vaníliás pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej

A tetejére:

2 dl habtejszín
5 dkg jó minőségű csokoládé

Elkészítés:


A kekszet összetörjük és egy tálba tesszük. Az almát lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével, majd egy kis edénybe tesszük és a cukorral pár percig melegítjük. Mikor karamelizálódik levesszük a tűzről, hozzákeverjük a fahéjat és összedolgozzuk a keksszel. A felét sütőformába simítjuk, a maradékot félretesszük. A pudingot és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megfőzzük, kihűtjük és ráöntjük a kekszes almás rétegre. Erre kerül a maradék alma, majd a felvert tejszínhabbal bevonjuk, megszórjuk a reszelt csokoládéval és lehűtjük. Annyira nem lesz kemény, hogy szeletelhető legyen, de kanállal poharakba/kelyhekbe tehetjük.

Almás vaníliás fincsiség, sütés nélküli finomság!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Judit
osztrák Germknödel, azaz gőzgombóc
osztrák Germknödel, azaz gőzgombóc

A lisztet tálba szitáljuk, rámorzsoljuk az élesztőt. A vajat/margarint összeolvasztjuk a tejjel, majd a liszthez adjuk a tojással és a cukorral együtt. Alaposan kidagasztjuk, leta...

Elkészítési idő: 11/2 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Éva
Mézes krémes
Mézes krémes

A tészta készítése: A mézes lapokhoz valókat félkemény tésztává gyúrjuk. Ha még kíván tejet, apránként lehet bele picit tenni. A tésztát rúd formára sodorjuk és négyfelé osztjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Brigitta
Almás-fahéjas túrós sütemény
Almás-fahéjas túrós sütemény

A túrót, tojást és a tejfölt összekeverem. Hozzáadom a cukrot és a vaníliás cukrot és belereszelem a citrom héját. A lisztbe belekeverem a sütőport, amit szintén a masszához adago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar túrófánk
túrófánk

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük a sóval és a sütőporral. A túrót egy másik tálba öntjük, és jól összetörjük (Erre egy krumpli törőt használtam.) Hozzáadjuk a cukrot,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk