Hozzávalók a tésztához
35 dkg liszt,
25 dkg margarin,
1 tojás,
1 dl tejföl,
egy csipet só,
1 cs vaníliás cukor
Töltelék
lehet gesztenyés, kakaós, nuttellás, lekváros, túrós, almás -fahéjas, diós,mákos…
A lisztet a szobahőmérsékletű margarinnal elmorzsoljuk. Hozzáadjuk a sót és a vaníliás cukrot. Belegyúrjuk a tojást és a tejfölt.
1 órát pihentetni hagyjuk hűvös helyen de akár hűtőben is.
Késél vékonyságúra nyújtjuk, és egy kb. 8cm átmérőjű kerek szaggató formával vagy akár pohárral kiszaggatjuk. A tölteléket a tészta közepére halmozzuk, majd erősen feltekerjük és kifliket formázunk belőle. Magas lángon néhány perc alatt világosra sütjük. (vigyázat ! nagyon könnyen túl lehet sütni)
A forró kifliket porcukorba megforgatjuk!
Mi minden ízben elkészítettük és a család nagy kedvence lett, nekünk már három adagot kell begyúrni belőle:)))
A barackot megpucoljuk, és ahogy lehet, felszeleteljük. A többi hozzávalót egy tálba tesszük, jól kikeverjük, és sütőpapírral bélelt közepes tepsibe öntjük. A tetejét kirakjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit (kb. 30 x 40 cm) sütőpapírral kibéleljük. A sütőt előmelegítjük. A vizet a Ramával és a sóval egy főzőedényben felolvasztjuk. A lisztet és a mákot egy adagban hozzá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA babapiskóta felét egy tálba tesszük szorosan egymás mellé és meglocsoljuk a kávéval. Közben a pudingport és a cukrot összekeverjük, felöntjük a tejjel és megszokott módon megfőzz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű