50 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
4 púpos ek cappuccino por
0,5 üvegcse rumaroma
25 dkg margarin
2 dl tej
15 dkg fehér csokoládé
2 ek olaj
1 tk cukrozatlan kakaópor
A darált kekszet egy tálba szórjuk, hozzáadjuk a porcukrot, a cappuccino port, a rumaromát, a megolvasztott margarint és a tejet. Alaposan összedolgozzuk.
Egy kisebb tepsit vagy egy jénai tálat kibélelünk folpackkal és a masszát belenyomkodjuk. Hűtőbe tesszük.
A csokoládét egy tálkába törjük, hozzáadjuk az olajat és forró vízgőz felett megolvasztjuk. A kekszes massza tetejére öntjük, szépen elsimítjuk, és azonnal meghintjük cukrozatlan kakaóporral.
Minimum 2 órára visszatesszük a hűtőbe.
Amint megszilárdult a csoki, egy éles késsel szépen szeletelhető.
A lisztet, porcukrot, kristálycukrot, darált mandulát és a csipet sót egy tálba szitáljuk. A vaníliarudat felhasítjuk, magjait kikaparjuk. Egy közepes lábasba tesszük a vajat, hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA puha vajat kikeverjük a cukorral és a tojássárgákkal. A lisztben elkeverjük a kakaóport és a sütőport, majd hozzáadjuk a tojássárgás keverékhez. A tojások fehérjét pici sóval kem...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA tojást a kókuszolajjal összeturmixoljuk. A többi hozzávalót hozzárakva sima, egynemű masszává dolgozzuk továbbra is a turmixgépet használva. A tésztát sütőpapírral bélelt 25 x...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElőször a gyümölcsöt kell előkészíteni, mazsolát beáztatni, sárgabarackot és mandulát felvágni apró darabokra. Egy nagy tálba a lisztből egy-két kanálnyit a yümölccsel összekever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű