5 dl tej
35 dkg cukor
3 tojás sárgája
3 dl szesz
1 vaníliarúd
4-5 dkg kakaópor
A tej felét a cukor felével, a vaníliarúddal felforraljuk. A tojások sárgáját a cukor másik felével és a kakaóval simára keverjük. A felforralt és kihűtött tejet apránként a kakaós masszához adjuk, majd mikor teljesen kihűlt, hozzáadjuk a szeszt. Sötét üvegbe töltjük, és 1-2 hétig minden nap jól ferázzuk. Hűtőben tároljuk.
Megjegyzés:
A tejet nem kell teljesen kihűteni, csak annyira, hogy ne csapja ki a tojást. 70%-os alkoholt lehet higítani picit, kb. 1-1,5 dl vizzel. Ha tisztaszeszt veszel hozzá, akkor elég belőle 1 dl, és azt kiegészíteni vízzel 3-3,5 dl-ig.
Kell neki az 1-2 hét állás és rázogatás, mert frissen fogyasztva nagyon alkoholízű még.
A 4.0 clt gint, a 1.0 cl cukorszirupot és a 6.0 cl narancslét öntsük egy shaker-be és rázzuk jól össze, majd töltsük az egészet egy borospohárba. Végül narancsszelettel és koktélcs...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűA mentaleveleket és a citromot alaposan megmostam. A citromot felkarikáztam egy lábosba, hozzáadtam a leveleket és a vizet. Másfél napig állni hagytam a hűtőben lefedve. Hozzáadta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy pohárba tesszük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA tejszínt összeforraljuk 30 dkg cukorral. A kakaóport összekeverjük 10 dkg cukorral, majd a tejszínes anyagból keveset hozzáadunk, csomómentesre keverjük, majd ezt szép lassan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű