Hozzávalók a piskótához:
6 tojás
6 evőkanál liszt
6 evőkanál cukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tasak sütőpor
3 nagy alma
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral és hozzáadjuk a lisztet, sütőport, kakaóport is. Az almákat meghámozzuk és lereszeljük, majd egy kicsit megnyomkodjuk, hogy ne legyen túl sok leve és hozzákeverjük a masszához. A tojáshabot is hozzáadjuk és sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. 180 fokon sütjük 40 percen át. A csokoládét vízgőz fölött felolvasszuk, belekeverjük a vajat és bevonjuk vele a tetejét. Mikor kihűlt, szeleteljük.
A mákos réteg: A porcukrot, a tojásokat és a citrom levét és az alapos tisztítás után lereszelt héját habosra kavarjuk a lágy vajjal. Hozzáadjuk a lisztet, a mákot és a sütőport...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: NehézElőször a krémet készítjük el. 4 dl tejet felteszünk forrni. A tojássárgát a cukorral habosra kavarjuk, hozzáadjuk a pudingot, majd apránként a maradék tejet. Rátöltjük a forró tej...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA meggybefőttet leszűrjük, a levét felfogjuk és kipótoljuk annyi vízzel, hogy fél liter legyen. Feltesszük főni a meggyel együtt, cukorral és fahéjjal ízesítjük. Közben a két csoma...
Elkészítési idő: 31-60 perc Nehézség: KönnyűA cukrot az ásványvízbe keverjük. Addig kevergetjük, amíg a cukor teljesen felolvad. A lisztet, a sütőport és a diót összekeverjük és a cukros vízhez adjuk, jól kikavarjuk. 22 x 35...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű