menu

Családireceptkönyv.hu

Csorbaleves húsgombóccal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Hozzávalók 4 személyre: 2-3 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 1 kis zeller, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 3-4 dl korpacibere, 2 tojás sárgája, 1 dl tejföl, só, lestyánlevél; a húsgombóchoz: 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 2 evőkanál rizs, 1 kis fej hagyma, 1 evőkanál olaj, petrezselyemzöld, só, bors

Elkészítés:


1. A zöldségeket megpucoljuk, megmossuk. A hagymát apróra, a sárgarépát karikára, a petrezselyemgyökeret meg a zellert kockára vágjuk.
2. Az olajat felhevítjük és megdinszteljük benne a zöldségeket.
3. Felöntjük vízzel, megsózzuk és addig főzzük, míg a zöldségek majdnem puhára főnek.
4. A húsgombóchoz a darált húshoz hozzáadjuk az apróra vágott hagymát és petrezselyemzöldet, a rizst, a tojást, sózzuk, borsozzuk és összedolgozzuk.
5. A masszából olajos kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk.
6. Mikor a zöldségek majdnem puhák, beletesszük a a húsgombócokat és megfőzzük.
7. A lestyánlevelet megmossuk, apróra vágjuk és beletesszük a levesbe.
8. A korpaciberét beleöntjük a levesbe és felforraljuk, majd eloltjuk alatta a tűzet.
9. A tejfölt kikavarjuk a tojássárgájával.
10. A forró levesből merítőkanállal lassan felöntjük a tejfölös keveréket.
11. A tejfölös keveréket visszaöntjük a levesbe

Csorbaleves húsgombóccal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Zsályás sütőtökkrémleves
Zsályás sütőtökkrémleves

A zsályás sütőtökkrémleves elkészítéséhez az olajat egy lábasba öntjük, és lepirítjuk benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Közben kisebb, 1-2 cm-es kockákra vágjuk a megti...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FOKHAGYMAKRÉMLEVES REFORM MÓDON
FOKHAGYMAKRÉMLEVES REFORM MÓDON

1. A felolvasztott vajból liszt hozzáadásával világos rántást készítünk, majd hozzáadjuk a zúzott fokhagymát. Rövid ideig pirítjuk, majd felöntjük alaplével vagy csontlével. Habver...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Pandúrleves
Pandúrleves

1. A húst egyforma nagy kockákra vágunk. 2. Hideg vízben feltesszük főni, első habját leszedjük. 3. A felforrt levest a kockákra és karikára vágott vegyes leveszöldséggel b...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Zsanett 1
Tejszínes fokhagymakrémleves
Tejszínes fokhagymakrémleves

A vöröshagymát finomra vágjuk, a fokhagymát vékonyan felszeleteljük, majd megpirítjuk az olívaolajon. Sózzuk, borsozzuk, felöntjük vízzel, majd felforraljuk. Közben a tejszínnel el...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk