30 dkg rétesliszt, 25 dkg porcukor, 2 dl tejföl, 2 tojás, 5 dkg dió, 10 dkg mazsola, 10 dkg szárított gyümölcs, 5 dkg csoki, 1/2 sütőpor. ( én rögtön dupláztam az adagot, szerencsére )
kétharmad lisztel elkeverjük a sütőport, porcukrot, tejfölt, tojást. a másik 1/3 liszttel a diót, mazsolát, gyümölcsöt, étcsokit. Aztán a kettőt egybeöntjük és összekeverjük. Mehet a sütőformába. Nagy lángon félórát, majd vissza veszed takarékra a lángot és még kb 15-20 percet sütőd. Persze a sütődtől is függ az idő, ezért inkább nézz rá többször
A cukrot aranybarnára karamellizáljuk, majd a tejet és a tejszínt óvatosan hozzáöntve addig főzzük, amíg a karamell fel nem olvad. Sózzuk.( csipet só). Állandó keverés mellett hozz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz összes hozzávalót egy tálba mérem, jól összekeverem, sütőpapíros, vagy kizsírozott, lisztezett tepsibe öntöm. 200 fokra előmelegített sütőben kb. fél óra alatt megsütöm. Tűprób...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk és két lapba kisütjük. A piskótát elkészitjük és kihútjük. A krémhez a hideg tejben elkeverjük a lisztet,felfőzzük és kihűtjük.Miközben hül,habo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: 160 fokra melegítjük elő a sütőt. Egy 20 cm x 20 m-es sütőtálat kibélelünk sütőpapírral. Elválasztjuk a tojásokat. A tojásfehérjét felverjük habnak. Félretesszük. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű