menu

Családireceptkönyv.hu

Diós kosárkák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávaló: 50dkg liszt
10 dkg cukor
25 dkg margarin
1 citrom reszelt héja
2 kk sütöpor
5 tojás sárgája
2 ek tejföl
Töltelék: 5 tojás fehérje(hab)
40dkg porcukor
30 dkg darált dió

Elkészítés:


ezt a tölteléket összekeverni
a kosárka formákhoz a tésztát elöször is 5 mm-re nyújtom, kiszaggatom, kibélelem vele a formát, majd a formába elöször egy kávéskanál baracklekvárt (de más is jó) erre egy kávéskanál tölteléket teszek majd erre egy fél szem diót teszek, 180 fokon kb 20-30 percet sütöttem.

Diós kosárkák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Puncsos szelet
Puncsos szelet

Puncsos szelet 8 tojásból készítettem egy hagyományos sárga piskótát. 8 tojásból még egy hagyományos sárga piskóta, amibe tettem pár kanál erdei gyümölcs szörpöt...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Hideg kutya
Hideg kutya

Dupla adagban készítettem el a tésztát és kb. akkorára szaggattam, mint az Albert keksz. A krémmel ragasztottam össze és vontam be a kekszrudakat, majd kókuszreszelékkel megszó...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Marlenka (eredeti recept)
Marlenka (eredeti recept)

A sűrített tejet dobozostól forrásban lévő vízbe rakjuk 1 órára, hogy sűrűsödjön. A tésztához való mézet és vajat felolvasztjuk, mjd a tészta többi alapanyagáho adva összegyúrju...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Közepes
share
Gesztenyés - Gesztenyekocka
Gesztenyés - Gesztenyekocka

1. A tojássárgájákat a porcukorral kikeverjük, lassan hozzácsepegtetjük az étolajat, a 6 kanál hideg vizet, és habosra kikeverjük. 2. Hozzáadjuk a sütőporral, 1 csipet sóval, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk