tészta
25 dkg finomliszt
3 dkg margarin (Rama)
10 dkg porcukor
0.5 csomag sütőpor
1 db tojás
0.5 dl tej
krém
50 dkg margarin (tégla Rama)
35 dkg porcukor
4 db tojássárgája
4 evőkanál víz
2 púpozott ek cukrozatlan kakaópor
pirított cukor a tetejére
20 dkg cukor
tészta
A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal.
Beletesszük a cukrot, a sütőport, a tojást és a tejet.
Összegyúrjuk, és három cipóra osztjuk.
Három lapot nyújtunk belőle, amit vajazott-lisztezett tepsi hátulján szép világos színűre sütünk.
A lapokat egymásra tesszük, és ha langyosra hűlt, hosszában elvágjuk. Így 6 db keskeny tortalapot kapunk. A legsimább tortalapot félretesszük a tetejének.
krém
A margarint és a cukrot habosra keverjük.
Egy lábaskába tesszük a tojások sárgáját és a vizet.
Folytonos keverés közben gyenge lángon besűrítjük. Amikor kezd jobban melegedni, beletesszük a kakaóport, és együtt sűrítjük.
Amikor kihűlt, a vajkrémhez keverjük, és megtöltjük vele a tortalapokat.
pirított cukor a tetejére
A cukrot egy lábaskában felolvasztjuk, és aranybarnára hevítjük.
A folyékony cukrot ráöntjük a tortalapra, széles pengéjű késsel gyors mozdulatokkal elsimítjuk.
Hosszú pengéjű, éles késsel kb. 2 cm-es szeleteket vágunk belőle úgy, hogy minden szelet vágása előtt vízbe mártjuk a kést. (Célszerű már előre odakészíteni egy fazék vizet.)
Ezután a torta tetejére rakosgatjuk a szeletkéket. Fogyasztásig hűtőbe tesszük a tortát.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 30x40 cm
költség: 900 Ft
A kekszet ledaráljuk, és az olvasztott vajjal összegyúrjuk. Egy sütőpapírral kibélelünk egy kapcsos tortaformát, és a hűtőben hagyjuk megszilárdulni. Gőz fölött megolvaszt...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: NehézElőször a browniet sütjük meg. A formánk alját béleljük sütőpapírral és melegítsük elő a sütőt 180 fokra. A csokit a vajjal olvasszuk fel és a tojást a cukorral alaposan keverjük...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA reszelt sárgarépából kicsit kinyomkodjuk a levet, de ne legyen csontszáraz. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét a sóval felverjük kemény habnak. A sárgákat kikeverjük a szóda...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítés: A tészta hozzávalóit jól összedolgozzuk. Kibélelünk sütőpapírral egy 24 cm-es, kapcsos tortaformát, és a tészta 2/3 részét belesimítjuk. A hűtőbe tesszük, a maradék té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű