menu

Családireceptkönyv.hu

EPRES-JOGHURTOS KOCKA RECEPT!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


9 db tojás
9 ek. liszt
9 ek. porcukor
1 mk. sütőpor

A piskótatekercsek töltéséhez:
1/2 üveg lekvár(meggy lekvárt használtam)

A gyümölcskocsonyához:
4 dl víz
8 púpozott tk. zselatin
1 tk. citromlé
cukor (ízlés szerint)

Továbbá:
eper kb 30 dkg (lehet más gyümölccsel is)

A krémhez:
2,5 dl tejszínhab
2 db 200 gr-os epres joghurt
zselatin( a gyümölcskocsonyánál írt mennyiségből 1 dl a krémbe kerül)
(cukrot nem tettem a krémbe,mert kellemes íze volt)
Továbbá :
1 db lapos,magasabb falú ,télalap alakú tál vagy tepsi (20×30 cm)

Az edény kibéleléséhez:
folpack

A piskótatekercsek sütéséhez:

2 db nagy gáztepsi sütőpapírral bélelve.

Elkészítés:


Először a kijelölt tepsit vagy tálat(tortának is készíthető) folpackal kibéleljük úgy,hogy a szélein túl lógjon.
A felezett epreket lerakjuk.
A zselatint a vízben elkeverjük a cukorral,citromlével,majd lassú tűznél felforraljuk.
Ezután kihűtjük és a gyümölcsökre öntjük.(kb 1 dl-t meghagytam a krémhez)
Betettem a fagyasztóba,így gyorsan megdermedt.

A következő lépésben a krémet készítjük el.
A tejszínt keményre verjük, a joghurttal tovább verjük,majd az 1 dl zselatinnal is.
Betesszük a hűtőbe a krémünket.

Következik a piskóták sütése.

Az egész tojásokat a porcukorral habosra keverjük a keverő gépünkkel(kb 5 perc).
Hozzá keverjük a sütőporral elkevert lisztet.
A tészta masszát megfelezzük.

2 db piskótát sütünk nagy gáztepsiben.
A megsült piskótákat feltekerjük,lekvárral megkenjük.
A kihűlt tekercs egyikét felszeleteljük,a megdermedt gyümölcsös kocsonyára ,szorosan egymás mellé rakjuk.
Ráöntjük a krémet.
Kissé megrázogatjuk az edényt,hogy a krém a résekbe is kerüljön)
A másik tekercsünket is felszeleteljük és a krémre rakjuk.
Egy kicsit rányomkodjuk.

Tegyük be a fagyasztóba 1 órára, és már kész is!

EPRES-JOGHURTOS KOCKA RECEPT!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
SZILVÁS COBBLER
SZILVÁS COBBLER

A lisztet, a csipet sót, és a vajat morzsoljuk össze. Ezután keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, őrölt fahajat, és sütőport, majd az egész tojást, és a habtejszínt. Gyú...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás mákos
Almás mákos

Összekevered és 180 fokon kb. 20-25 percig sütöd.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habroló
Habroló

-kiolvasztjuk a leveles tésztát -enyhéh lisztezett deszkán kinyújtjuk 3-5 mm vastagra -2 cm vastagságú csikokra vágjuk -majd feltekerjük a habroló formára úgy hogy a tészt...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Linzer karika
Linzer karika

A hozzávalókból összeállítjuk a tésztát, kinyújtjuk, kiszaggatjuk, megsütjük világosra. Baracklekvárral megkenjük, porcukorral a tetejét meghintjük. Diótöltelék: A darált di...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk