menu

Családireceptkönyv.hu

Franciakrémes torta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

25 dkg liszt
15 dkg margarin
1 db tojás sárgája
1 dl tejföl
1 ek ecet
csipet só

Krémhez:

4 cs vaníliás pudingpor
15 dkg cukor
9 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
1,2 l víz
1/2 l habtejszín

A mázhoz:

1/2 tk nescafé
5 ek tej
20 dkg cukor
7 dkg margarin

Elkészítés:


A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1-2 órára a hűtőbe tesszük pihenni.
2 cipót formálunk belőle,kinyújtjuk és nagy gáztepsi hátán megsütjük.
2 nagy kör alakot vágtam és erre formáltam a két lapot.
Krém:
A vaníliás pudingporokat 10 dkg cukorral 2 dl vízzel simára keverjük.
Egy nagy edényben 1 l vizet felforralunk és ebben felfőzzük az előbbi masszát és beleforgatjuk a tojások kemény habját,amelyben már előzőleg 20 dkg porcukrot is elkevertünk. Tovább forraljuk az egészet 3-4 percet és forrón az alsó lapra kenjük.
Az alsó lap köré egy karton papírból vágtam keretet,melyet fóliával vontam be és úgy öntöttem bele,simítottam a krémet.
A másik lapot bevontam mázzal,majd cikkekre vágtam. A karamellmázhoz a fél tk nescafét 5 ek tejben feloldjuk és 20 dkg porcukrot hozzáadva kis lángon folyamatosan kevergetjük. Ha besűrűsödik levesszük a tűzről és 7 dkg margarint keverünk hozzá.
1/2 liter habtejszínt felvertem keményre,majd a krémre simítottam,a habrózsákhoz,a torta körbe vonásához hagytam belőle.

Franciakrémes torta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Meggyes piramis
Meggyes piramis

A tejben elkeverjük a cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt. A lisztbe rakjuk a tojássárgájákat, a puha vajat, beleöntjük az élesztős tejet és simára gyúrjuk a tésztát. Kinyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mimóza szelet
Mimóza szelet

nagy méretű gáztepsi sütőpapírral bélelve Elkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejföllel, hogy könnyen sodorható, rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipót formálunk,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nagy
Diós-mézes vaníliás krémmel
Diós-mézes vaníliás krémmel

A tésztához vízgőz felett a tojást, tejet, mézet, cukrot, margarint felfőzzük, és addig kevergetjük, míg egynemű állaga lesz. A darált diót a liszttel és a szódabikarbónával össze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Éva
Gesztenyés krémes
Gesztenyés krémes

A leveles tésztákat egy munkalapon egyenként tepsi méretűre kinyújtjuk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A tésztát villával megszurkáljuk, és az előmelegített sütő középső r...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk