Hozzávalók
Hozzávalók
• 1 dl jaffa szörp
• 4 dl víz
• 1 tasak zselatin (25g)
Előkészítjük a formákat, illetve a jégkockatartókat.
Elkészítés
A szörpöt felhígítjuk a vízzel, belekeverjük a zselatint.
Folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, a habot a tetejéről egy kanállal leszedjük.
Bonbonformába vagy jégkocka tartóba adagoljuk és hagyjuk kihűlni.
Kb. 5-6 órára hűtőbe tesszük, majd kivesszük a formából.
Tálalás
Kb. 40 db lett belőle, a forma nagyságától függően.
Természetesen bármilyen más ízesítésű szörpből, illetve gyümölcsléből készíthető.
Ha nincs formánk, öntsük a zselét egy közepes méretű jénaiba és ha kihűlt, egy éles késsel vágjuk kockára.
Ajándéknak is nagyszerű. A gyerekek is imádják. Nem olyan kemény, mint a bolti cukorka.
Felforraljuk a cukor felével és a vaníliás cukorral a tejet (1-2 ek tejet tegyünk félre). A lisztet a maradék tejjel csomómentesre keverjük. 1 - Szétválasztjuk a tojásokat, és a...
Elkészítési idő: 20perc Nehézség: KönnyűA tortaalap hozzávalóit összeturmixoljuk, hogy minél krémesebb legyen. A keveréket kivajazott piteformába vagy szilikonformába (utóbbit értelemszerűen nem kell kizsírozni) öntjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra kavarjuk. Akkor jó, ha a cukor elolvadt, a massza kifehéredik és tejföl sűrűségű. A jól lehűtött krémsajtot hozzáadjuk, majd rummal íz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Tojások sárgáját kikeverem a porcukorral, vízzel s hozzáadom az átszitált lisztet, s.port, kakaóport és a tojásfehérje keményre vert habját. 2. Sütőpapírral kibélelt tepsibe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű