4 doboz joghurt
1 csomag 25 g-os étkezési zselatin (kis tortazselé nem jó hozzá)
2 dl habtejszín
3 ek cukor
idénygyümölcs
A joghurtot elkeverjük a cukorral és a zselatinnal, majd kicsit meglangyosítjuk, éppen csak hogy elolvadjon benne minden. Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, majd hozzákeverjük a tejszínt, amit előtte nem kell felverni.
Beleforgatunk gyümölcsöt, kivizezett formába öntjük, majd a hűtőben 1 óra, mélyhűtős rásegítéssel fél óra alatt megdermed, és lehet enni. Lehet még az aljára tejben kicsit megáztatott babapiskótát tenni.
Általában egy óra alatt elfogy :-)
A vajat, a tojások sárgáját és a cukrot tálba tesszük és robotgéppel habosra kavarjuk. Szánjunk rá legalább 5 percet, hogy alaposan összedolgozzuk az alapanyagokat. A tojásfehérjéb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLecsepegtetjük a meggyet, felaprítjuk a csokoládét. A vajat a cukorral és vaníliás cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojásokat is és habosra keverjük. Belekeverjük utána a csokit,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőformát sütőpapírral béleljük. A lisztet, cukrot, szódabikarbónát és sütőport összekeverjük. A kávés vizet az olajjal és tejjel összekeverjük. A száraz hozzávalókhoz keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűPiskóta recept: A tojásokat válaszd ketté: egyik tálba a sárgája, másikba a fehérje. A fehérjét csipet só hozzáadásával, elektromos habverővel verd kemény habbá. A sárgáját a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű