menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellkrémes sarok recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A tésztához:

6 db tojás
16 dkg kristálycukor
16 dkg liszt
1 sütőpor
2 ek kakaópor
fél dl olaj

A pudingkrémhez:

1,5 tasak vanília pudingpor
5 dl tej
13 dkg kristálycukor
7 db tojásfehérje
2 ek kakaópor

A karamellkrémhez:

14 dkg kristálycukor
5,5 dl habtejszín
A díszítéshez:
kakaópor vagy tortadara vagy csokireszelék

Elkészítés:




A tésztához verjünk kemény habot a szétválasztott tojások fehérjéből meg a cukorból és keverjük bele a sárgáját. Adjuk hozzá a sütő és kakaóporral elkevert lisztet,majd dolgozzuk bele az olajat.
Töltsük kivajazott,liszttel meghintett tepsibe és előmelegített sütőben süssük meg. A tepsi mérete:20×30 cm.
A pudingos krémhez keverjük a pudingport csomómentesre a tejjel és 7 dkg cukorral és főzzük fel,majd hűtsük ki. Közben vízfürdőben verjük sűrűre a 7 tojásfehérjét és a többi cukrot. Emeljük ki a vízfürdőből,verjük habbá és forgassuk a pudingba. Keverjük krémesre és felét fessük be a kakaóporral. Karamellizáljuk a 14 dkg cukrot és öntsük hozzá a tejszínt. Kevergetve főzzük fel,majd miután kihűlt,verjünk belőle kemény habot. Kenjük meg a kakaós tésztát a világos,majd a sötét pudingkrémmel és oszlassuk el rajta a karamellkrémet. Tegyük a hűtőbe,amíg megdermed.
Vágjuk tortacikk alakú szeletekre és díszítsük tetszés szerint.

Karamellkrémes sarok recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: ani44
Isteni finom házi marlenka
Isteni finom házi marlenka

Először a sűrített tejet egy jól záródó befőttes üvegbe nyomjuk a tubusból, majd a tetejét rácsavarjuk. Egy fazékba, hideg vízbe állítjuk úgy, hogy az üveg pereméig érjen a víz. La...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Erika
Diós kosárka
Diós kosárka

A lisztet elmorzsolom a vajjal majd az összes hozzá valóval sima tésztát gyúrok. / én a kis kosárka formákat egy olajos ecsettel kikentem / A félkemény habbá vert fehérjéhez hozz...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kitti
Albán krémes/Amerikai krémes
Albán krémes/Amerikai krémes

l ?.◾️A piskótához egy tálba összekeverjük az összevalókat kézi habverővel. ◾️Sütőpapíros tepsibe tesszük és 180 C fokra előmelegített sütőben sütjük 15 percig. ◾️A pudingot, a...

Elkészítési idő: 60 perc + sütés
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Narancskrémes piskótarolád
Narancskrémes piskótarolád

A piskótát, sütőpapírral bélelt, nagy gáztepsiben sütjük Sütőpapírral együtt feltekerjük,amint megsült. Közben elkészítjük a krémet: A pudingot hagyományos módon megfőzzük a tej...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk