menu

Családireceptkönyv.hu

Meggymártás pirított darával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


: 40 dkg friss kimagozott meggy, 10 dkg kristálycukor, 1 kis pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, egy kis darab vaníliarúd, pár darab szegfűszeg, pár darab egész fahéj, ( vagy őrölt ) 15 dkg búzadara, só

Elkészítés:


A mártás elkészítése : tegyük egy edénybe a meggyet, és öntsük fel annyi vízzel ami ellepi. Adjuk hozzá a cukrot, a vanília rudat, a fahéjat, és a szegfűszegeket. ( ha van fűszertartó tojásunk akkor abba tegyük a fűszereket, könnyebben ki tudjuk majd venni ) Forraljuk fel, majd távolítsuk el a fűszereket.

Habverővel keverjük ki a tejfölt a liszttel, merjünk hozzá a meggy levéből, keverjük simára, és habarjuk be a mártást. Forraljuk fel, és zárjuk el alatta a lángot.



Pirított dara elkészítése : 3 evőkanál olajon folyamatos keverés mellett, közepes lángon pirítsuk meg a búzadarát, közben fél mokkáskanálnyi sóval ízesítsük. Ha egyenletesen megpirult adjunk hozzá 4 dl hideg vizet, keverjük jól össze, fedjük le fedővel, és 5 perc alatt beszívja a vizet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Természetesen mikor nincsen friss meggy akkor fagyasztott, és konzerv meggyből is elkészíthető.

Konzerv meggy használatakor ne vízzel, hanem a meggy levével forraljuk fel, és mivel az már édesített ezért kevesebb cukrot kell használni a készítéskor.

A dara pirításához vastag falú edényt használjunk, különben könnyen leéghet.

Meggymártás pirított darával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Mónika
Kifliszerűség a Vikkokuckóból
Kifliszerűség a Vikkokuckóból

pizzatészta 50 dkg lisztből. 10 részre osztva, elég nagy tojás alakúra nyújtva. Hosszában kettéhajtani és feltekerni. Éjszaka a hűtőben pihen. Reggel kiolvaszt simán magától. Mago...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Pörkölt cseh burgonyagombóccal
Pörkölt cseh burgonyagombóccal

A hagymát megtiszítjuk és apróra felvágjuk. A zsiradékot felmelegítjük és megdinszetljük rajta a hagymát, majd félrehúzzuk és hozzáadjuk a préselt fokhagymát és pirospaprikát, maj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mascarponés sajtgolyó
Mascarponés sajtgolyó

A mascarponét elkeverjük a kétféle sajttal és a megpucolt, zúzott fokhagymával. Ízesítjük sóval, fehér borssal, bazsalikommal, majd 1 órára hűtőbe tesszük, végül...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Trappista pogácsa
Trappista pogácsa

Előkészítjük és kimérjük a hozzávalókat.A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az élesztőport.Majd a reszelt sajttal is alaposan eldolgozzuk.Majd a reszelt sajttal is...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk