20 dkg babapiskóta
350 g nutella
25 dkg mascarpone
1 dl rum
10 dkg sárgabaracklekvár
5 dl habtejszín
2 csomag vaníliás cukor
40 dkg barackbefőtt
A barackízt, a rumot, az 1 dl vizet és a barackbefőtt levét összekeverjük, és ebbe mártogatjuk bele a babapiskótákat, melyekkel egy tálat kibélelünk.
A nutellát összekeverjük a mascarpone -val, és megkenjük vele a piskótákat.
Rászórjuk a kockára vágott barackokat, majd a felvert tejszínnel kenjük meg. A tejszínhez keverjük a vaníliás cukrot.
Addig rétegezzük, míg minden hozzávaló el nem fogy (piskóta-krém-barack-tejszín...)
A tetejét megszórjuk a kockára vágott barackkal.
Egy éjszaka hűtőben pihentetjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat habosra keverjük a cukorral. A lisztet összekeverjük a sütőporral. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. A tojássárgához hozzászitáljuk a süt...
Elkészítési idő: 1 h Nehézség: KözepesAz élesztőt az édesítőszer tablettákkal, langyos tejjel felfuttatjuk. (A tablettával könnyű tésztát kapunk majd!) A lisztet cukorral, tojással, vajjal, a felfuttatott élesztővel,...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes10 dkg vaj (de lehet margarinnal is sütni) Elkészítés Alapanyagok összekeverése A lisztet, a darát, a sót, a cukrot és a tojást jól elkeverjük. A tejjel pedig addig hígít...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű7 dl tejbe vanliás pudingot főzünk,a többit cukorral vaníliáscukorral a tejet meglangyosítom.A kiflit felkarikázzuk belemártjuk a tejbe.1 jénaiba soronként rakjuk a kiflit megszórj...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű