A bolti ostyalapot feldarabolom. Vizet forralok, az edény tetjeére ráteszek egy konyharuhát. Így gőz lesz. A konyharuhára ráteszek 1db ostya darabot. 1-2 perc alatt puhul annyit, hogy hajtogatni lehet. Nagyon meleg ezért én egy késel, veszem le konyharuháról és hajtogatom.
A krém most csak annyi, hogy egy gesztenyepürét lereszeltem és 2dl felver tejszínhabot + kevés rumot kevertem bele. Ha megtöltöttem az ostyát, hűtőbe teszem pár órára. Bármilyen krémmel töltheted.Nekem most sajnos nem lettek teljesen egyformák, mert össze vissza voltak törve az ostyalapok.
30 perce · Szerkesztve · Tetszik · 4
A hozzávalókat összegyúrjuk, diónyi golyókat formálunk belőle. Porcukorba forgatjuk, citromfacsaró belsejébe nyomkodjuk. A tejből a porcukorral, liszttel, kakaóval, tojás sárgájáv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzitáljuk össze a lisztet, sót, szódabikarbónát. 2. Elektromos keverővel keverjük össze a vajat a cukorral. Adjuk ehhez a tojásokat, és keverjük habosra. A banánokat is adjuk eh...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztben elmorzsoljuk a margarint, beletesszük a tojások sárgáját, a sót. A tejben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt, majd a liszthez adjuk. Alaposan kidagasztjuk, meleg, s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a lisztbe morzsoljuk, majd a többi hozzávalóval együtt rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. Közben a töltelékhez összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű