menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós mákos-szezámos stangli recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



CímlapRopogós mákos-szezámos stangli
Keresés:
mi van a hűtődben?

recept
kalória
tápanyag

Ropogós mákos-szezámos stangli recept
receptek sós süti sós stangli
Juci (strawberry) Juci (strawberry) receptje
1 adag
449
kcal Ropogós mákos-szezámos stangli
hozzászólások (5)
story
Azon ritka alkalmak egyike, amikor nem a saját fejemből kipattant receptet közlök. Ennek az isteni omlós, ropogós stanglinak a receptjét egy kedves kolléganőmtől kaptam, s mi több, még egy derelyevágót is mellékelt ajándékba - hát nem aranyos? (Igen-igen, eddig nem volt derelyevágóm. Hehe :).)
hozzávalók / 6 adag
A tésztához

200 g finomliszt (sima vagy 100 g sima liszt és 100 g Master Mix)
125 g margarin (nagyon lágy)
0.5 ek só
0.5 csomag sütőpor
6 dkg edami sajt (reszelt, vagy trappista)
1 db tojássárgája
8 dkg mák (egész)
1.5 ek tejföl

A tetejére

1 db tojásfehérje
6 dkg sajt (reszelt)
2 ek szezámmag

Elkészítés:




A hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen.
Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás, kézügyesség segítségével szép szögletes téglalap legyen. A vastagsága kb. 2-3 mm legyen, kb. mint amikor linzerkarikát készítünk.
A tojásfehérjét villával felverjük, megkenjük a tésztát, megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal, majd derelyevágóval (ha nincs ilyenünk, késsel ) felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Nekem 72 db lett belőle, 3 nagy tepsire való.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Ropogós mákos-szezámos stangli recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltike pogácsa recept
Töltike pogácsa recept

A tésztát összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük. A tésztát kinyújtjuk ½ cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral, vagy nagy méretű pogácsa s...

Elkészítési idő: 60
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Taralli - olasz ropogtatnivaló (Sóbors)
Taralli - olasz ropogtatnivaló (Sóbors)

Robotgépben összekeverjük a sót és a lisztet. Hozzáadjuk az olajat és a bort, majd az egészet 5 perc alatt szép fényes és homogén tésztává dagasztjuk. Ezen a ponton adhatjuk a tész...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerű sajtpuffancs recept
Egyszerű sajtpuffancs recept

A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot és a sütőporral elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk....

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas sajtos pogácsa
Vajas sajtos pogácsa

A lisztet átszitáltam, elkevertem benne a sót, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a 2,8 dl langyos tejet, 70 g vajat és alaposan kidagasztottam. Letakarva, huzatmentes hely...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk