CímlapRopogós mákos-szezámos stangli
Keresés:
mi van a hűtődben?
recept
kalória
tápanyag
Ropogós mákos-szezámos stangli recept
receptek sós süti sós stangli
Juci (strawberry) Juci (strawberry) receptje
1 adag
449
kcal Ropogós mákos-szezámos stangli
hozzászólások (5)
story
Azon ritka alkalmak egyike, amikor nem a saját fejemből kipattant receptet közlök. Ennek az isteni omlós, ropogós stanglinak a receptjét egy kedves kolléganőmtől kaptam, s mi több, még egy derelyevágót is mellékelt ajándékba - hát nem aranyos? (Igen-igen, eddig nem volt derelyevágóm. Hehe :).)
hozzávalók / 6 adag
A tésztához
200 g finomliszt (sima vagy 100 g sima liszt és 100 g Master Mix)
125 g margarin (nagyon lágy)
0.5 ek só
0.5 csomag sütőpor
6 dkg edami sajt (reszelt, vagy trappista)
1 db tojássárgája
8 dkg mák (egész)
1.5 ek tejföl
A tetejére
1 db tojásfehérje
6 dkg sajt (reszelt)
2 ek szezámmag
A hozzávalókat összegyúrjuk. Annyi tejföl kell bele, hogy lágy, könnyen nyújtható tészta legyen.
Alaposan lisztezett felületen kinyújtjuk úgy, hogy egy kis vagdosás-tapasztgatás, kézügyesség segítségével szép szögletes téglalap legyen. A vastagsága kb. 2-3 mm legyen, kb. mint amikor linzerkarikát készítünk.
A tojásfehérjét villával felverjük, megkenjük a tésztát, megszórjuk szezámmaggal és reszelt sajttal, majd derelyevágóval (ha nincs ilyenünk, késsel ) felszeleteljük.
Sütőpapírral bélelt tepsiben sütjük. Nekem 72 db lett belőle, 3 nagy tepsire való.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A tésztát összeállítjuk, megkelesztjük, majd közben a tölteléket elkészítjük. A tésztát kinyújtjuk ½ cm vastagságúra, majd egy nagyobb szájú pohárral, vagy nagy méretű pogácsa s...
Elkészítési idő: 60 Nehézség: KözepesRobotgépben összekeverjük a sót és a lisztet. Hozzáadjuk az olajat és a bort, majd az egészet 5 perc alatt szép fényes és homogén tésztává dagasztjuk. Ezen a ponton adhatjuk a tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk a tojásokat, sót, borsot és a sütőporral elkevert lisztet. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Vizes kézzel kisebb gombócokat formázunk....
Elkészítési idő: 1 Nehézség: KönnyűA lisztet átszitáltam, elkevertem benne a sót, belemorzsoltam az élesztőt, hozzáöntöttem a 2,8 dl langyos tejet, 70 g vajat és alaposan kidagasztottam. Letakarva, huzatmentes hely...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű