Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 kocka margarin (25 dkg)
25 dkg sajt
Fél kanál só
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrom. 1 éjszakát hűtőbe teszem. Másnap lisztezett deszkára kinyújtom, megkenem felvert tojással. A tetejére reszelt sajtot szórok, s derelyevágóval felszeletelem. Tepsibe teszem, és 150-1800C-os előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsütöm. A tepsit nem kell lisztezni vagy kizsírozni, mert a tészta elég zsíros, és ezért nem ragad oda a tepsihez.
z élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A vajat felolvasztjuk. Az összetevőkből begyúrjuk a tésztát és meleg helyen egy órát kelesztjük. A sajtot lereszeljük. A tésztát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajt háromnegyed részét a többi hozzávalóval együtt összegyúrjuk. A tésztát lisztezett felületen 5 mm vékonyra sodorjuk. A tetejét megkenjük a felvert tojássárgájával, és megszór...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük tálba a vajat, gyúrjuk össze a teljes lisztmennyiségből elvett 6 dkg liszttel és a citrom levével. Amikor egynemű, egy darab zsírpapíron formázzunk belőle téglalapot. Legjob...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, rászórjuk a cukrot és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk, beleszórjuk a sót, amit betakarunk egy kevés liszttel, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű