menu

Családireceptkönyv.hu

Sós – köményes stangli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók a tésztához: 25dkg liszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg vaj, 2.5 kávéskanál só

A tetejére : 1 tojássárgája a lekenéshez, reszelt sajt és egész kömény a szóráshoz.

Elkészítés:


A tésztát állítsuk össze, és hagyjuk legalább 2 órát a hűtőben pihenni. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki ( kb 7 mm-re ) , kenjük le a tojássárgájával, szórjuk meg a reszelt sajttal, és a köménnyel. Vágjunk belőle kb. 13 cm-es csíkokat, tegyük sütőpapíros tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 – 14 perc alatt süssük meg annyira míg színt nem kap.

Vigyázzunk ne süssük túl, mert akkor kicsit kesernyés lesz az íze. Ebből a mennyiségből a képen látható mennyiség, 30 db lett.

Sós – köményes stangli

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gabi
Sós süti
Sós süti

az egészet összegyúrjuk nem baj ha száraz és darabos majd egy fél órára a mélyhűtőbe tesszük és utána tojással megkenjük megszórjuk mákkal,szezámmaggal vagy reszelt sajttal 180fo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Habkönnyű burgonyás pogácsa
Habkönnyű burgonyás pogácsa

k

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
“Pooh” tészta
“Pooh” tészta

A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Hajtovány - sonkás, sajtos
Hajtovány - sonkás, sajtos

A lisztet egy tálba beleszitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, a tojás sárgáját, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk