Hozzávalók a tésztához: 25dkg liszt, 25 dkg főtt, áttört burgonya, 25 dkg vaj, 2.5 kávéskanál só
A tetejére : 1 tojássárgája a lekenéshez, reszelt sajt és egész kömény a szóráshoz.
A tésztát állítsuk össze, és hagyjuk legalább 2 órát a hűtőben pihenni. Ezután lisztezett deszkán nyújtsuk ki ( kb 7 mm-re ) , kenjük le a tojássárgájával, szórjuk meg a reszelt sajttal, és a köménnyel. Vágjunk belőle kb. 13 cm-es csíkokat, tegyük sütőpapíros tepsire, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 – 14 perc alatt süssük meg annyira míg színt nem kap.
Vigyázzunk ne süssük túl, mert akkor kicsit kesernyés lesz az íze. Ebből a mennyiségből a képen látható mennyiség, 30 db lett.
az egészet összegyúrjuk nem baj ha száraz és darabos majd egy fél órára a mélyhűtőbe tesszük és utána tojással megkenjük megszórjuk mákkal,szezámmaggal vagy reszelt sajttal 180fo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy tálba beleszitáljuk, az élesztőt felfuttatjuk. Beleszórjuk a sót, beleöntjük az élesztős tejet, a tojás sárgáját, az olajat, és az egészből szép sima, az edény falát...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes