35 dkg garnéla (egészben)
30 dkg lazac (filé)
1 közepes fej vöröshagyma
2 db sárgarépa
1 db fehérrépa
3 gerezd fokhagyma
1 ek olívaolaj
1 kis db zeller (gumó)
4 ek főzőtejszín
1.5 dl fehérbor (száraz minőségi)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 ek citromlé
20 dkg rukkola
A rákokat megpucoljuk. (A rákhúst tegyük vissza a hűtőbe).
A páncélból, fejből alaplét főzünk: olívaolajon a fejet és páncélt 2 gerezd átpréselt fokhagymával együtt megpirítjuk. Felöntjük fehérborral és 1 liter vízzel. Hozzáadjuk a felaprított zöldségeket, hagymát. Sózzuk, borsozzuk és 30 percig lefedve főzzük.
Ha kész, egy szitán átszűrjük. Felforraljuk és hozzáadjuk a tejszínt és a citromlevet. Végül jön a rákhús és a felkockázott lazacfilé. 5 percig főzzük. Ha kell még sózzuk, borsozzuk.
A rukkolát megmossuk és a tányérokba kiszedett levesre halmozzuk.
A fodros kel leveleket megmossuk és jól lecsöpögtetjük. A leveleket kb. 1 cm széles csíkokra vágjuk, a levélnyelet felkarikázzuk. A sárga- és fehérrépát meghámozzuk és vékonyan fe...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál sertészsír, 60 g szalonna (füstölt), 1 nagy fej...
Elkészítési idő: 2óra Nehézség: KönnyűA KARFIOLT RÓZSÁIRA SZEDJÜK,,,,A ZÖLDSÉGEKET MEGPUCOLJUK ÉS HOSSZÁBA.VÁGJUK... 3 LITER VÍZBE FELTESSZÜK FŐNI A FŰSZEREKET BELETÉVE...SÓZÁS ÍZLÉS SZERINT MIKOR MEGFŐTT BERÁNTJUK É...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű