40 dkg darált hús,
2 zsemle –áztatott -
1 tojás
10 dkg. reszelt sajt,
1 ger.fokhagyma, pici v.hagyma,
petrezselyem apróra vágva,
só, bors, pirospaprika
minden füszerből egy csipet: bazsalikom, oregánó
Összedolgozzuk, majd golyókat formálunk belőle és belecsavarjuk mindjárt egy szál baconszalonnába.
200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.
200 fokos sütőben, 30 perc alatt készen van.
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiolva...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta Mérjük ki a lisztet, és adjuk hozzá a puha vajat. Ezután rakjuk hozzá a tojást, tejfölt és a sót is. Gyúrjuk össze az alapanyagokat jó alaposan. Fedjük le a...
Elkészítési idő: 95 perc Nehézség: KönnyűElkészítése: A karajt 1-1,5 centinként bevagdossuk úgy, hogy az alja egyben maradjon. Az olajból és a fűszerekből pácot készítünk, mindenütt jól bekenegetjük vele a húst, főleg a...
Elkészítési idő: 2-3 óra Nehézség: Könnyű1. A húst hideg vízben megmossuk, lecsepegtetjük. 2. Megpucoljuk a fokhagymát, és a húsba egy vékony pengéjű kést beleszúrunk, és ebbe a lyukba belenyomjuk a fokhagymagerezdeket e...
Elkészítési idő: 2 óra 30 perc Nehézség: Könnyű