• 0,5 kg háztartási keksz
• 2 nagy poharas tejföl
• 3 ek kristálycukor
• 3 ek vaníliás cukor
• 1 citrom
A tejfölbe belekeverjük a cukrot, a vaníliás cukrot, a citrom reszelt héját és a levét. Mindezt jól kikeverjük.
Egy jénai tálba rétegezve belerakjuk a kekszet, rá a tejfölös masszát.
Annyi réteget rakunk, amíg van a masszából. A süti tetejére természetesen a massza kerül.
Díszíteni lehet citromkarikával.
Hamar kész, de akkor az igazi, ha 1 napig hűtőben áll, mert akkor a keksz teljesen megpuhul.
Az alaptésztához a lisztet és a porcukrot összekeverjük, és elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást és összegyúrjuk. Gombócot formázunk belőle, és hűtőben pihentetjük kb. 3...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. 1) A liszttel összekeverjük a sütőport. 2) A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egy...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA disznó zsírt,olajat,ectet,sót összekeverjük a forró vízzel és hozzáajuk a lisztet ,tojást és jól kidolgozzuk a tésztát , letakarva 1 órát pihentetjük.Pihentetés után 3-4 részre o...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtott tésztát. A hosszanti szélétől fel...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű