menu

Családireceptkönyv.hu

lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 g Szafi Fitt Ch csökkentő (CH csökkentő lisztkeverék ITT!)
6 g Szafi Fitt zsírtalanított kókuszliszt (zsírtalanított kókuszliszt ITT!)
6 g tojáspor (tojásfehérjepor ITT!)
4 g Szafi Fitt útifűmaghéjliszt (útifűmaghéjliszt ITT!)
0,5 g szódabikarbóna (szódabikarbóna ITT!)
2 g himalája só (Himalaya só ITT!)
1 M-es tojás
2 db M-es tojásfehérje
100 g szobahőmérsékletű víz

Elkészítés:


Külön keverjük össze a száraz és a nedves hozzávalókat.
Ezután öntsük őket össze, keverjük, majd gyúrjuk át és pihentessük 5 percig a masszát.
Bambuszrostliszttel szórt felületen kissé gyúrjuk át, osszuk 2 részre, kör alakúra lapítsuk ki, hogy olyan formája legyen, mint a lángosnak.

Nekem nem volt tojásfehérje porom, ezért azt nem tettem bele, helyette 2 tojásfehérje helyett 3 nagy tojás fehérjét tettem bele és 100 g helyett csak 50 g vizet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Detty
Aszalt paradicsom fűszeres olajban
Aszalt paradicsom fűszeres olajban

1.A paradicsomot alaposan mossuk meg, majd vágjuk félbe, és kanállal vájjuk ki a magját. Ezután egy alufóliával bélelt tepsibe tegyük egymás mellé a félbevágott, kimagozott paradic...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Szilveszteri gombás pirítós
Szilveszteri gombás pirítós

Töröljük át a gombák kalapjait papírtörlővel, vékonyan szeleteljük fel, majd vágjuk kis darabokra. Egy kevés olajon pirítsuk két percig a lereszelt zellerszárat. Adjuk hozzá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Csirkés sonkakosárkák
Csirkés sonkakosárkák

A megtisztított csirkemellet apró kockára vágjuk, lecsepegtetjük. Meghintjük a sóval, borssal és a fokhagymakrémmel (esetleg a zúzott fokhagymával), és jól átforgatjuk. A sajtot l...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bazsalikomos csirkés krumpli
Bazsalikomos csirkés krumpli

A csirkemellet megmossuk, felcsíkozzuk, és 2 ek olajjal, sóval, borssal, jó sok bazsalikommal összekeverjük. A burgonyát meghámozzuk, gerezdekre vágjuk, és megfűszerezzük úgy, min...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk