25 dkg tk tönkölyliszt
5 dkg dia :4 édesítő
2 tk sütőpor
250 g görög joghurt
2 dl tej
2 tojás
nedves hozzávalókat a folyadék kivételével összekeverjük, majd hozzáadjuk a szárazakat. Ezután apránként folyamatosan kevergetve hozzáadjuk a folyadékot.
180 fok 20 perc
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hagyjuk kihűlni. „Lapjában” kettévágjuk, a belsejét kiskanállal kikaparjuk úgy, hogy kb. 1/2 cm-es fala maradjon. A kiv...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTehát a gombafejeket megtakarítjuk, szárukat kiemeljük, ha elég tiszták, akkor inkább ne is mossuk, könnyebben sül majd. - Miután egyik oldaluk megsült, megfordítjuk, s helyben ju...
Elkészítési idő: 20 Nehézség: KönnyűPÁROLÁS....... Mindig rövid lében végezzük. A hús- vagy főzelékféle szinte a saját levében, gőzében párolódik puhára..Ezért a párolás legfontosabb szabálya például párolt hús kész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat megszurkálom és a paprikákkal együtt 180 C fokon kb. 50 perc alatt megsütöm. A sütőben hagyom hűlni A padlizsánok és paprikák héját lehúzom. A padlizsánt bevagdoso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű