menu

Családireceptkönyv.hu

Almarózsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Almarózsa 3. - mézes recept



hozzávalók / 6 adag

1 csomag leveles tészta
2 nagy db alma
2 ek méz
1 kk fahéj (őrölt)



h

Elkészítés:



Az almát félbevágjuk, magházát kivájjuk és vékonyan felszeleteljük.
A szeleteket egy edénybe tesszük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, megszórjuk fahéjjal és megfőzzük.
Az almaszeleteket leszűrjük, leáztatjuk.
A leveles tésztát kinyújtjuk, 1,5 cm széles csíkokra vágjuk, majd a csíkokat megkenjük olvasztott mézzel.
Minden csíkra helyezünk 5 szelet almát. Ezeket a csíkokat feltekerjük és sütjük.

Almarózsa

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Andrea
Fahéjas-tejszínes almaleves
Fahéjas-tejszínes almaleves

Az almát meghámozzuk, kockákra vágjuk és citromlevet csepegtetünk rá, hogy ne kezdjen el barnulni. Felforralunk 1,5 liter vizet, hozzáadjuk a fahéjat, a szegfűszeget,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi vendégváró hidegtál
Tavaszi vendégváró hidegtál

Tormakrémes sonkatekercs elkészítése: Sűrű besamel mártást készítünk. A megolvasztott vajban keverjük el a lisztet, majd habverővel kevergetve öntsük rá a tejszínt. Az elkészült...

Elkészítési idő: 70 perc / előké
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Dagasztás nélküli rozskenyér
Dagasztás nélküli rozskenyér

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Gyöngyi
Sárgarépa leves zabpehellyel (saját recept)
Sárgarépa leves zabpehellyel (saját recept)

répát karikára vágom, zsírral, húsleveskockával ledinsztelem ha megpuhult felengedem a tejes habarással ízesítem és a végén zabpelyhet teszek bele

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk