Anyukám szülinapi tortáját is jómagam készítettem. (Ugyan ki más? :D )
Gesztenyés- tejszínes- fehércsokis.
Aki a gesztenye-pürét szereti, az ezt imádni fogja.
8 tojásból kakaós piskótát sütöttem... 3 lapba vágtam.
Előző nap 4dl habtejszínt egy lábasban jól felmelegítettem (nem főztem fel), majd 20dkg Milka fehércsokit beletördeltem. Nem szabad megkeverni! Kb. 10 perc múlva -amikor elolvadt a csoki- elkevertem. Fóliát húztam rá, amit kilukasztgattam, és hideg helyre tettem. Amint kihült, beköltözött a hűtőbe. Másnap öntöttem hozzá 1dl habtejszínt (mert nagyon édes volt) robotgéppel kihabosítottam. Ekkor kivettem belőle annyit, amennyi a habrózsáknak kellett, a többihez adtam 35dkg gesztenyemasszát, fél üvegcse rumaromát.
A krémet 3 részre osztottam. 2 résszel a lapokat betöltöttem, 1 résszel bevontam.
2 kocka étcsokihoz adtam 1ek.étolajat és összeolvasztottam. A kést ebbe belemártva, körbekentem a torta oldalán a már felkent krémen. Így kaptam ezt a márványos mintát.
Végül a félretett fehércsokis habbal körbedíszítettem a torta tetejét. Csokis mazsolával, gesztenyegolyócskával és reszelt gesztenyemasszával koronáztam.
Családom körében osztatlan sikert aratott.
Az őszibarackokat meghámozzuk és a magok nélkül tumixgépbe dobáljuk őket. Ízesítjük vaníliás cukorral és egy csipet sóval. Adunk hozzá még tejet, görög joghurtot és zúzunk rajta eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, keverjük el kézi habverővel, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljünk k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hulala tejszínt kemény habbá verjük, és beledolgozzuk a túrót. Majd hozzáadjuk a cukrot, vaníliás cukrot, és elkeverjük. Az epret apró kockára vágjuk, hozzáadjuk a túrós masszá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékhez: 50 dkg tehéntúró 12 dkg porcukor 3 tasak vaníliás cukor 1 evőkanál tejföl mazsola (ízlés szerint)
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű