1,5 dl vizet felforralni 15 dkg margarin a, egy csipetnyi só és cukorral. Amikor forr beletenni 15 dkg lisztet és addig főzzük amíg elválik a lábas falától. Ha kihűlt 4db tojást egyenként belekeverünk. Nyomozsákkal kis halmokat nyomunk a kivajazott tepsibe és legkeveréssel 220 fokon kb. 20 percig sütjük. A sütőt nem szabad kinyitni a sütés után 15 percig. Vanília krém: 4 tojás sárgáját kikeverni 10dkg cukorral, majd 6 dkg liszttel tovább keverjük. Lassanként hozzáadunk 4 dl tejet, majd állandó keverés mellett sűrűre főzzük. 3 dl tejszínt kemény habbá verünk 2 tejszínszilárditóval. Ketté vágom a tésztát és megtöltöm először a vaníliás krémmel majd a tejszínnel.
A cukrot, a kakaóport és a pudingport simára kikeverjük. Megfőzzük a kávét és ha kész a pudingporos keveréket simára keverjük vele. A tejet feltesszük forrni. Ha a tej felfo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét csipet sóval kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral, a vajjal és a tejföllel jól kikeverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, kakaót és sütőport is. Végül be...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A tésztához a lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, mindent beleteszünk sorban, összegyúrjuk. Két részre osztjuk. Egyiket kinyújtva sütőpapíros tepsibe tesszük. M...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit a liszt és a szódabikarbóna kivételével egy tűzálló tálba tesszük, és gőz fölött kevergetve összemelegítjük. Kicsi hűlni hagyjuk, majd hozzákever...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű