mandulás csokis kosárka
2014-03-16 11:25:19, vasárnap
30 db kosárka
Töltelék: 1
200 gramm mandula
150 gr porcukor
lé egy nagy narancs
Töltelék: 2
400 ml tej
4 evőkanál kristálycukor
1 tasak vaníliás puding
125 gr vaj
2 evőkanál porcukor
aromák vanília
máz
80 gramm csokoládé
2 evőkanál vaj
a darált mandulát, narancslét, porcukrot összekeverem .
a 2 . hoz pudingot főzők a tejből, porból, cukorból, majd leveszem a tüzről, s belekeverem a vajat , vaniliát, hagyom kissé kihülni .
a mandulás krémet elosztom 30 felé, s a kosarakban nyomkodom utána .
most a vanilia krémet nyomózsákba töltöm s a mandulára nyomom a krémet .
a tetejét bevonom csokimázzal .
1. Az epret kicsumázzuk, és alaposan megmossuk. 2. A szegfűszeget és a fahéjat egy kevés vízben kifőzzük. 3. Az epret vízben feltesszük főni, majd 10-15 perc főzés után letu...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tojást a cukorral, a tejjel és az olajjal kikavarjuk. A lisztet és a sütőport is beletesszük, meggyúrjuk a tésztát. Ha ragacsos, adunk hozzá még egy kevés lisztet....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meggyet megmossuk és kimagozzuk, a magját félretesszük. A bort 2 dl vízzel felforraljuk, beletesszük a meggymagot, és kb. 15 percig forraljuk, majd leszűrjük. Hozzáadjuk a meg...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű