A tésztához:
- 20 dkg liszt
- 5 dkg Ráma
- 10 dkg porcukor
- 1 kk szalakáli
- 1 tojás
- 1 kanál kakaó
- és annyi tej,hogy könnyen nyújtható legyen- kb 1 dl
Krém:
- 5 kanál lisztet 3 dl tejben péppé főzzük.
- Akkor jó, ha már puding sűrűségű.
- Ha kihűlt teljesen, hozzá keverünk 20 dkg Rámát ,20 dkg porcukorral és 2 vaníliával kikevert 2 tojássárgáját
Babapiskótát : kávés,rumos tejben megforgatjuk
Tepsi hátán 2 lapot sütünk. Az én tepsim 30x28 cm
180 fokos sütőben max 15 perc és még puha,amikor ki kell venni,mert annyira megszárad,hogy az életben nem puhul meg.
A kihűlt tésztát megtöltjük a krém egy részével és a rumos ,kávés tejben megforgatott piskótát rárakosgatjuk. Majd a krém másik fele jön.És a második lap.
Tetejére csokimázat teszünk
Előmelegítjük a sütőt 175 fokra (gázsütőn 4-es fokozat). Kivajazunk és zsemlemorzsával be hintünk egy kb. 20x20 cm-es, 2 l űrtartalmú sütőedényt. A hámozott mandulát egy száraz...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KönnyűA tojások fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgáját a cukorral és a vaníliával kikavarjuk, majd a margarint is hozzáadjuk. A lisztet is beledolgozzuk és keverés közb...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat robot géppel fehéredésig keverjük a cukorral, csipet sóval, van.cukorral. Beleszitáljuk a lisztet és a kakaóport. Óvatosan összekeverjük. A gáztepsiben sütjük sütőpapir...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Nehéz