70 dkg finom liszt
30 dkg zsír
10 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 db tojás sárgája
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 teás kanál fahéj
Bevonáshoz:
Csokoládé:35-40 dkg
Olaj 3-4 evőkanál
A hozzávalókat egy tálba rakom,jól összedolgozom,gyorsan de alaposan.
Hűtőbe rakom 2-3 órára vagy egy éjszakára.Nyújtom,szagatom 180 fokon sütöm.Lekvárral,vagy csoki krémmel töltöm.
A csokit gőz fölött felolvasztom az olajjal,a töltött islereket megfogom a közepénél körkörösen a szélét áthúzom csokival,majd rácsra helyezve a tetejére csurgatunk és kés segítségével áthúzom.Kókusszal dìszìtem.
Legalább egy óráig pihentetjük, majd 2 mm vastagra nyújtva több féle formára kiszúrhatjuk. 1.) Készíthetünk belőle pogácsaszaggatóval kiszúrt lapokat, amelyeket tojás fehérjével m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztához valókat jól elkeverjük, majd a nem túl sűrű tésztából palacsintákat sütünk. A töltelékhez a diót a cukorral, a mazsolával, a rummal és a tejszínnel összekeverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 210 fokra. Vékonyan vajazz ki egy 12 lyukú muffinsütőt. A mennyei almás pite előkészítéséhez első lépésként hámozd meg az almákat. Vágd ki a magházat, apríts...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat alaposan összedolgozzuk, 1 éjjelre a hűtőbe tesszük. Másnap ceruza vastagságúra kinyújtjuk, hosszúkásra vágjuk, és sütőpapíros tepsibe tesszük, megkenjük tojáss...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű