50 dkg liszt,
15 dkg margarin,
15 dkg porcukor,
2 csomag sütőpor,
3 tojássárgája és annyi tej, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
A hozzávalókból először fakanállal, majd kézzel tésztát gyúrunk és három részre osztjuk, 3 lapot nyújtunk belőlük, amiket külön-külön kisütünk.
Krém: Ha kisültek, az egyik lapot belemorzsoljuk 2 dl vaníliás tejbe, hozzákeverünk még 2 evőkanál kakaót és 1 dl rumot.
Közben 10 dkg vajat kikeverünk 10 dkg porcukorral és hozzákeverjük a kakaós keverékhez.
A sütemény összeállítása: alulra kerül egy tésztalap, erre rákenjük a fenti kakaós krémet, erre jön a második tésztalap.
A tetejére pedig hab kerül: 3 tojásfehérjéből 20 dkg porcukorral gőz felett felvert hab.
Erre csokit reszelünk végül.
A hab hozzávalói:
3 tojásfehérje,
20 dkg porcukor
A hab elkészítése: gőz fölött készül, nagyon fontos, hogy amikor feltesszük a vizet melegedni, rögtön tegyük rá az edényre fém tálban a hab hozzávalóit is, hogy fokozatosan melegedjen fel, és közben folyamatosan verjük habverővel. Amikor már nem cseppen le, rákenjük a tésztára.
A tetejét megszórhatjuk reszelt csokival.
Lehetőség szerint kezeletlen citromokat alaposan megmosunk, majd nagyon vékonyra szeleteljük. Amennyi a citrom súlya, ugyanannyi cukorral keverjük el. Sterilizált üvegekbe töltjük,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a sütőporral, csipet sóval és a kakaóporral, majd félretesszük. A 100 gramm étcsokoládét vízgőz felett félig(!) megolvasztjuk, majd a gőzről levé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojások fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, melyhez apránként hozzáadjuk a lisztet, kókuszreszeléket. Kizsírozott, lisztezett vagy sütőpapírral bélelt tepsiben közepes lá...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KözepesPiskóta elkészítése: a fenti anyagokat gőz felett felfőzzük, s ha már forró, beleteszünk 2 mokkáskanál szódabikarbónát, majd sűrűre főzzük. A tűzről levéve, hozzákeverünk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű