menu

Családireceptkönyv.hu

Darálthúsos sültpaprika


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 2,5 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400-500 gr Darálthús
1 Vöröshagyma
Sűrített paradicsom (+sűrített paprika) 1 üvegnyi összesen
500 gr Kápia paprika
1 kis doboz Apetina Feta sajt
Trappista sajt
Provance fűszerkeverék (legalább kakukkfű)

Bors
Kis erőspista/chili

Elkészítés:


1. A vöröshagymát sóval kis kókuszzsíron megdinszteljük
2. A darálthúst kifehérítjük rajta
3. Fűszerezzük
4. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot (+sűrített paprikát)
5. Puhára főzzük
6. Megmossuk és félbevágjuk a kápia paprikát (kiszedjük a csumáját)
7. Felkockázzuk a fetasajtot
8. Lereszelünk egy kis trappista sajtot
9. Jénai/Tepsi kivajazott aljába tesszük a paprikákat
10. Kanállal megtöltjük őket a húsos töltelékkel
11. Belenyomkodjuk a töltelékbe a fetasajt kockákat
12. Rászórjuk a tetejére a reszelt trappista sajtot
13. Előmelegített sütőbe betesszük összesülni, amíg meg nem sül a tetején a sajt

Darálthúsos sültpaprika

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírt 2019
Fasírt 2019

A húst vágjuk fel csíkokra, daráljuk le, a fasírtot úgy szeretem, mikor én magam darálom hozzá le a húst, nem szeretem a darált kész húst hozzá. Reszeljük hozzá a vöröshagymát, és...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Karajszeletek házi füstölt kolbásszal, sajttal és cs
Karajszeletek házi füstölt kolbásszal, sajttal és cs

A karajszeleteket kiklopfoljuk, sózzuk. A kolbászt a paprikákkal együtt szeletekre vágjuk. A kiterített hússzeletek egyik oldalára, 1-1 sajtszeletet, két-három szelet kolbászt é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csikós tokány
Csikós tokány

Felcsíkozzuk a húst és a szalonnát, majd utóbbinak a kiolvasztott zsírján megpirítjuk a finomra vágott vágott vöröshagymát. Ha szükséges, akkor kevés olajat teszünk hozzá. Ha má...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Juhtúróval sült sertéjskaraj
Juhtúróval sült sertéjskaraj

A hússzeleteket sózom, borsozom, nem klopfolom, majd tetszőleges zsiradékon mind a két oldalát szép pirosra sütöm. Amikor megsült, megpakolom a tetejét juhtúróval, majd 10 percre 1...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk