Tészta:
25 dkg liszt (plusz amennyit még felvesz)
1 evőkanál sütőpor
1 evőkanál cukor
csipet só
0,5 dl olaj
2 dl tej
Töltelék:
5 dkg margarin
10 dkg darált dió
10 dkg cukor
1 kávéskanál fahéj
0,5 dl facsart narancs leve
Kenéshez: 1 egész tojás
A tésztához lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót elkeverjük egy nagy tálban. Az olajat és a tejet elvegyítjük, majd hozzáadjuk a száraz keverékhez. Kézzel összegyúrjuk. Lehet, hogy közben kell még bele liszt, a lényeg, hogy elváljon a táltól és a kezünktől a tészta, könnyű, de összeállt, nyújtható legyen.
A töltelékhez a vajat, a diót, a cukrot és a fahéjat összekeverjük, legvégén a narancs levét is hozzáadjuk és jól összedolgozzuk.
Kinyújtjuk a tésztát (50X20 cm-es téglalappá), egyenletesen eloszlatjuk rajta a tölteléket. Kb. 5X10 cm-es csíkokat vágunk belőle. Végüknél megfogjuk a csíkokat és csavarunk rajtuk egyet a közepén, majd a két végén is egyet-egyet.
A csíkokat sütőpapírra helyezzük egymástól kicsit távolabb. A felvert tojással megkenjük őket, majd 10-15 percig sütjük előmelegített sütőben 220 fokon.
Nem baj, ha kifolyik a töltelék, finom megsülve!
A tepsit kibéleljük sütőpapírral, a sütőt előmelegítjük 180 C°-ra. A liszttel összekeverjük a sütőport. A vajat, a kristálycukrot és a vaníliás cukrot habosra keverjük, egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet, a cukorral, sütőporral, sóval elkeverjük, ezután a vajat elmorzsoljuk benne. Hozzáadjuk a tojások sárgáját és a tejfölt, összegyúrjuk. (Ha nem áll össze, tehetünk még e...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA száraz hozzávalókat: liszt, porcukor, vaníliás cukor, citrom reszelt héja, összekeverjük, majd összemorzsoljuk a margarinnal. Ezután hozzáadjuk a tojás sárgáját és ezzel jól össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat felverjük, kanalanként hozzáadjuk folyamatos keverés mellett a cukrot. Beleöntjük a tejet és tovább verjük kézi mixerrel, szintén beleöntjük az olajat is. A csipet só é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű