3 lapos világos tortalap
5 csomag (szimpla 8 db-os csomagokból) babapiskóta
Krém:
4 tojás
20 dkg cukor
2 vaníliás cukor
50 g zselatin + kevés melegvíz
25 dkg margarin
10 dkg porcukor
500 g mascarpone
0,5 dl csokilikőr
2 dl habtejszín
5 dkg porcukor
Málnaszósz:
1 zacskó/doboz fagyasztott málna
1 ek étkezési keményítő
2 ek cukor
1 dl csokilikőr
Díszítéshez:
Selyemszalag (málnaszínű)
Málna
Kakópor
1. Elkészítjük a krémet: a tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. A zselatint feloldjuk a kevés meleg vízben és belekeverjük. A margarint kikeverjük a porcukorral, majd jól összedolgozzuk a kettőt. Ezután hozzáadjuk a mascarponét és a csokilikőrt, jól elkeverjük. Felverjük a habtejszínt a porcukorral, majd a tojásfehérjéket is kemény habbá. Beleforgatjuk őket a krémalapba. Hűtőbe tesszük pihenni, amíg elkészítjük a málnaszószt.
2. A málnaszószhoz a fagyasztott málnát felforraljuk a többi hozzávalóval.
3. Összeállítjuk a tortát: tortaformába alulra tesszük az első tortalapot. Teszünk egy réteg krémet rá. Ezután 1 csomag babapiskótát belemártogatunk a málnaszószba és a krémre helyezzük. Jöhet még egy réteg krém, majd egy újabb tortalap. Arra megint krém, megint egy csomag málnás babapiskóta, megint krém és az utolsó tortalap. A legtetejére vékony réteg krémet kenünk. Hagyunk egy kevés krémet majd a szélére.
4. Hűtőbe tesszük 1 éjszakára pihenni. Másnap levesszük a tortaforma peremét, körbekenjük vékonyan a szélét a félretett krémmel. Rátapasztjuk az utolsó 2 csomag babapiskótát (az aljukat levágjuk annyira, hogy kicsit magasabbak legyenek a tortánál) kívülről, körbekötjük a selyemszalaggal, szép masnit kötünk rá. A tetejét megszórjuk kakaóporral, málnát teszünk rá.
Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát. A sütőt előmelegítjük 170C-ra. A tojásfehérjéket habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és keményre verjük, majd belekeve...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA porcukrot, a vaníliás cukrot, és a puha vajat tegyük bele a keverőtálba, majd keverjük jó habosra. Ezután állandó keverés mellett, egyesével adjuk hozzá az egész tojásokat, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a tojások sárgáját a kétféle cukorral habosra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4-5 perc. Az olvasztott vajat (margarint) meg a rumot is beledolgo...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesA tojássárgákat a tejet és a cukrot felfőzzük. A zselatint kevés tejjel gőz fölött felolvasztjuk. Hűlni tesszük,mikor langyos a kettőt összevegyítjük. Felverjük a tejszínhabot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű