4 tojás,20 dkg cukor,20 dkg liszt,1 dl tej,1 dl olaj, 1 sütőpor.
A tojásokat külön választjuk,a sárgájához hozzá keverjük a cukrot és jól elkeverjük.Beletenni a sütőporral elkevert lisztet és hozzáönteni az olajat és a tejet.Alaposan elkeverjük,hogy ne legyen csomós.A tojásfehérjébe teszünk egy pici sót (könnyebb felverni habnak) és felverjük kemény habbá.Hozzá öntjük a tésztához és óvatosan beleforgatjuk. Sütő papírral kibélelt tepsibe öntjük,előmelegített sütőbe közepes hőfokon készre sütjük.
Ameddig sül a tészta elkészítjük a krémet:4,5 dl tejfölbe bele teszünk 2 csomag vaníliás cukrot és 1 csomag főzés nélküli puncs pudingport (én gálát használtam) alaposan kikeverjük.Ezt kenjük a kihűlt tészta tetejére.
Elkészítjük még a "zselés" krémet is.Amihez 2 csomag főzős vaníliás pudingport,20 dkg cukorral és 7 dl vízzel felfőzünk.Ha már nem annyira meleg belekeverünk 1 csomag Boleró italport(én málnásat) ez kerül a puncsos krém tetejére.Egyenletesen elkenjük rajta.Ajánlatos ezzel kezdeni a süti elkészítését,mert a legtöbb idő ennek a kihűlése.Ez egy könnyű, finom süti.
A hat db. tojássárgáját habosra keverem a porcukorral, a tojások fehérjét habbá verem, a lisztben elkeverem a sütőport. A kikevert tojássárgájához adom a sütőporos lisztet a felv...
Elkészítési idő: 1 Nehézség: Könnyűfelverni a habot a többit óvatosan beleforgatni (mint a tejszeletet) melegen feltekerni sütőpapíírral megvárni mí kihűl óvatosan kitekerni megtölteni és visszatekerni
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 175 Celsius fokra. Vajazzuk és lisztezzük egy 20 cm-es kapcsos tortaforma oldalát, az alját pedig béleljük ki sütőpapírral. Tegyük az összevágott datol...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet elmorzsoljuk a vajjal, majd alaposan összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Ezután becsomagoljuk, és 10-15 percre hűtőbe tesszük. A tésztát vékonyan lisztezett deszkán 2-3...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes