4 csésze forró víz
2 csésze csicseriborsóliszt
1. 4 csészényi forró vízben 2 csésze csicseriborsót habverővel simára keverünk. Állandó keverés közben keménnyé főzzük.
2. Egy lapos négyszögletes tálat (pl. jénai) kikenünk olajjal. Belesimítjuk a kapott pürét. Letakarjuk fóliával, elegyengetjük (légmentesen).
3. Két órára fagyasztóba tesszük.
4. Kifordítjuk a kemény masszát a tálból, vágódeszkán hasábokra vágjuk (1-2cm szélesre, hossza ahogy kijön).
5. Forró olajban (zsiradékban) minden oldalán megsütjük.
Azonnal tálalható. Mártásba mártogatva az igazi.
Mártás: kapor, petrezselyemzöld, fokhagyma, ...
A palacsintához a lisztből, a tejből, a tojásból és egy csipet sóból csomómentes híg tésztát keverünk. Palacsintasütővel kisütünk 12 db palacsintát, majd állni hagyjuk. A töltelék...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vöröshagymát kevés zsiradékon dinszteld meg, majd rakd hozzá a marhahúst, és kevergesd, amíg kifehéredik. Öntsd hozzá a paradicsomot, és párold kis lángon 15-20 percig. Mehet hoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vékony, füstölt lazacszeleteket tányérokra helyezzük, és a következő tojásos krémet tesszük rá: a tojásokat felverjük villával, és a hagymát apróra vágva olajon megpirítjuk, és r...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű