menu

Családireceptkönyv.hu

Grízkrémes szelet sütés nélkül - vegán, paleo


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók az alaphoz: (kb. 25x18 cm tepsihez)
10 db kisebb datolya
1 dl forró víz
12 dkg paradió (mandula, dió, törökmogyoró, stb.. is jó)
12 dkg kókuszreszelék darálva
1 ek. kókuszliszt
+
kb. 1 dl cukor- és adalékmentes lekvár (nálam sárgabarack)

A krémhez:
6 dl mandulatej (más paleo tej is jó, ha totu tejet használsz, akkor már nem vegán)
8 dkg gari (cassava dara)
1/2 tk. szentjánoskenyérmag liszt (vagy 1/4 tk. konjac liszt)
6 dkg erythritol
1 vaníliarúd magjai
1 ek. citromlé
1 bio citrom héja
2,5 dkg kókuszolaj
+
2 dl mandulatejszín felverve (más paleo tejszín vagy kókuszkrém is jó)

A tetejére:
kb. 3 dkg étcsoki reszelve vagy kakaópor (tej-, cukor- és szójamentes)

Elkészítés:


A datolyát magozd ki, öntsd fel forró vízzel, hagyd állni 5 percet, majd botmixerrel pürésítsd. Add hozzá a darált diót, a kókuszreszeléket és a kókuszlisztet, keverd el alaposan. Egy tepsibe vizes kézzel nyomkodd bele a masszát, simítsd el egyenletesen. A tetejére vékonyan kend rá a lekvárt, tedd hűtőbe, míg elkészül a krém. A krémhez a garit, a szentjánoskenyérmag lisztet és az édesítőt keverd el egy kis fazékban. Állandó keverés mellett alacsony lángon főzd sűrű krémmé. Húzd félre, keverd hozzá a kókuszolajat, a vanília magokat, citromlevet és a citrom héját, hagyd kihűlni. A mandulatejszínt verd fel, forgasd össze a kihűlt krémmel, kóstold meg és ízlés szerint még adhatsz hozzá édesítőt vagy kevés citromlvet. Simítsd a lekvárral megkent alapra, tedd hűtőbe legalább pár órára. Szeletelés előtt szórd meg reszelt csokival vagy cukrozatlan kakaóporral.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://trollakonyhamban.blogspot.hu/2016/01/grizkremes-szelet-sutes-nelkul-vegan.html

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Fagyi szelet
Fagyi szelet

A tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor már kemény, hozzáadjuk a cukrot majd a tojások sárgáját, vizet, lisztet és a diót, és piskótatésztát sütünk. Kb. 25-30 perc (tűpróba...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: borsági
Mézeskalács (Bea anya)
Mézeskalács (Bea anya)

Mindent összekeverek, kisujjnyira kinyújtom és kb 5 perc alatt világosra sütöm. Azonnal puha és fogyasztható.

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Kuglóf - Töki kuglóf
Kuglóf - Töki kuglóf

1. Az élesztőt felfuttatjuk fél dl tejben 2 kockacukorral, a többit a 2,5 dl tejben feloldjuk. 2. A liszthez adjuk az élesztőt, elkeverjük a tojássárgájával, vajjal, pici sóval...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Mandulalisztes keksz
Mandulalisztes keksz

Először a száraz alapanyagokat keverjük össze, majd hozzáadjuk a nedveseket. Ezután amennyiben még szükséges, adunk hozzá vizet/mandulalisztet, és golyókat formálunk, majd kilapítj...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk