Egy kerek kovászos kenyér
250 gramm camembert sajt
75 gramm vaj, olvasztott
10 gramm friss petrezselyem, aprított
2 gerezd fokhagyma, zúzott
150 gramm sült szalonna, aprított
Melegítsük elő a sütőt kb. 180'C fokra.
Vagdossuk be a cipót kb. 2x2 cm kockákra úgy, hogy az alsó héja ősszetartsa a kenyeret.
Töltsük meg a réseket ujjnyi csíkokra vágott camembert sajttal, szórjuk meg apróra vágott sült szalonnával, majd locsoljuk meg az olvasztott vaj, metélt petrezselyem és zúzott fokhagyma keverékével.
Kb. 20 percig süssük, amíg a kenyér ropogós nem lesz és a sajt el nem olvad.
A gombát szárával együtt nagyon apróra felvágjuk. A hagymát is apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pirítjuk, kihűtjük. Egy nagy tálban összekeverjük a gombát, átnyomott fokhagy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk, és meghámozzuk. Egy lábasba tesszük, és ráöntünk annyi vizet, hogy éppen ellepje, majd megsózzuk, és puhára főzzük 15-20 perc alatt. Leöntjük róla a vizet,...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA megmosott és szárazra törölt padlizsánt megszurkáljuk, 180 ºC-ra (légkeverésen) előmelegített sütőbe dugjuk, 25 percig sütjük, átfordítjuk a másik oldalára és még egyszer 25 perc...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálba szórjuk a lisztet a sóval és ízlés szerinti mennyiségű oregánóval együtt. Hozzáadjuk az at, valamint a vizet, és összegyúrjuk, hogy szépen összeálljon. Vigyázzunk, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű