2 cs. gesztenyemassza,
◾15 dkg darált keksz,
◾0,5 dl tej,
◾pici rum,
◾babapiskóta,
◾2-3 dl Hulala tejszín
Krém
◾2 vaníliás pudingpor,
◾6 dl tej,
◾20 dkg cukor,
◾25 dkg margarin.
A gesztenyét, kekszet, cukrot, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk.
A pudingokat a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kihabosított margarinhoz keverjük. A felét a gesztenyés alapra kenjük, majd kirakjuk rumos tejben épp csak megmártott babapiskótával. Jöhet rá a krém másik fele, majd a kemény habbá vert tejszín. Tetejét ízlés szerint díszítjük és pár órára – de lehet egy éjszakára is – hűtőbe tesszük.
A tésztához a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzákeverjük az egész tojást, maj...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA margarint kockákra vágjuk, vastag aljú fazékba tesszük, és hozzáadjuk a többi hozzávalót is, felfőzzük, majd belekeverjük a darált kekszet és a rumaromát. Alaposan összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: Könnyű