menu

Családireceptkönyv.hu

Földiepres, krémes torta roppanós csoki réteggel


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 6 adag
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Piskóta:
9 tojás fehérje
15 kanál cukor
12 kanál dió (vagy mogyoró)
1 kanál liszt
fél tasak sütőpor
Gyümölcs töltelékhez:
45 dkg földieper (lehet fagyasztott is)
2 csomag földiepres pudingpor
1 csomag zselatin
15 kanál víz

Cukrászkrém:
9 tojás sárgája
15 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 kanál ételkeményítő
3 kanál liszt
fél liter tej
20 dkg vaj vagy margarin

Csokoládé réteg:
10 dkg magas kakaótartalmú csokoládé
5 dkg vaj vagy margarin + 6 evőkanál olaj

Elkészítés:


A piskóta tésztához a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Amikor a hab már kezd habosodni még keverés közben hozzá adagoljuk a cukrot, majd amikor kemény habot kaptunk adjuk hozzá a lisztet, sütőport és a ledarált diót. Egy nagy felületű tepsiben vékonyan elegyengetni majd 180ºC-on 20-25 percig sütjük. Amikor megsült, kiborítjuk és rácson hűlni hagyjuk, a végén pontosan félbe vágjuk.
A földieperhez mintha egy finom dzsemet készítenénk. A cukrot a vízzel forraljuk föl, amíg a gyümölcs szépen összefől. A 15 kanál vízben kikeverjük a pudingport, a 10 g zselatint hideg vízben feloldjuk, majd a pudinggal együtt hozzákeverjük a forró gyümölcs dzsemhez. Ekkor már nem főzzük sokáig, csak hagyjuk, hogy besűrűsödjön a krémünk, levesszük a tűzről, fóliával letakarjuk, hogy ne bőrösödjön és hűlni hagyjuk.
Cukrász krémet sokan készítettek már, mindenkinek megvan a saját receptje hozzá, de íme egy. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a lisztet, keményítőt, vaníliát, majd a szinte forrásban lévő tejjel kevergetés mellett felöntjük összekeverjük és nagyon lassú tűzön sűrű krémet főzünk belőle. Ezt is lefóliázzuk, hogy ne bőrösödjön. Hagyjuk teljesen kihűlni. Amikor kihűlt a szoba hőmérsékletű vajat is hozzákeverjük. Én vaj helyett szoktam tejszínhabot hozzáadni, akkor nem cukrászkrémről, hanem diplomata krémről beszélünk. A tejszín is finom, de ebben az esetben maradjuk a vajnál.
Amikor kihűltek a krémek. Ajánlatos egy nappal korábban elkészíteni, vagy előző este és teljesen legalább 4 fokra lehűteni őket. Ekkor jöhet az összeállítás.
A piskóta egyik része kerül alulra, erre a földieper krém, majd a cukrászkrém és egy vékony olvasztott csokoládé réteg. Erre kerül a következő piskóta réteg, amire földieper, majd cukrászkrém és ismét csoki réteg. A legvégén akár egy kis tejszínhabbal lezárhatjuk, de anélkül is elfogy!

Trükkök, tippek, praktikák:


Málnával is vagy más piros bogyós gyümölcsből is nagyon finom

Földiepres, krémes torta roppanós csoki réteggel

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almás Pite
Almás Pite

A lisztet gyúródeszkára szitálta, elkeverte benne a sütőport, és összemorzsolta a zsírral. Hozzáadta a tojássárgákat, a cukrot és a tejfölt, és egynemű tésztává gyúrta....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Diós búrkifli
Diós búrkifli

Ebből a 2 csomag leveles tésztából 16 db búrkiflink lesz. Egy lisztezett sík felületen a kiolvadt leveles tésztát kicsit kinyújtjuk téglalap alakúra. A tojásokat szétválasztj...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Rakott pudingos-kekszes desszert
Rakott pudingos-kekszes desszert

Fél l tejből 4 ek cukorral a szokásos módon vaníliapudingot készítünk, a másik fél l tejből 4 ek cukorral pedig csokipudingot készítünk. Mindkettőt gyakran átkeverve langyosra hűtj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
 Narancsos mandulás bonbon
Narancsos mandulás bonbon

1. A fehércsokit a vajjal mikróban vagy vízgőz felett összeolvasztjuk, hozzákeverjük a narancslekvárt és a darált mandulát. Alaposan eldolgozzuk és egy éjszakára hűtőbe tesszük. 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk