25 dkg liszt,
◾3 dkg cukor,
◾1 tojás,
◾5 dkg zsír vagy kb, 2 dl tej,
◾só,
◾2 dkg élesztő
Töltelék:
40 dkg túró,
◾3 kanál cukor,
◾2 tojássárga,
◾1 kanál dara,
◾1 kanál apróra vágott zöld kapor
Az élesztőt kevés tejben feloldjuk és a többi anyagból a “Kelt pite” módon, nem túl kemény tésztát verünk. Langyos helyen a kétszeresére megkelesztjük, ujjnyi vastag tésztát nyújtunk és zsírral bekent tepsibe helyezzük.
Amíg a tészta a sütőlemezen kel, elkészítjük a tölteléket.
A túrót szitán áttörjük, elkeverjük a cukorral, a tojássárgákkal, egy kanál darával, a tojások habjával, és hozzákeverjük a kaprot. A tölteléket a tészta tetejére tesszük és lassan sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, megkenjük a következő keverékkel:
Egy kanál jó tejföl, egy kanál cukor, egy tojássárga. Utána még 2—3 percre a sütőbe tesszük, amitől a teteje szép barnára sül.
Készíthetjük a tölteléket cukor nélkül, csak sózva. Kapor nélkül készítve, egyszerű túrós lepényt kapunk.
A kelt tésztából készíthetünk mákos, diós tekercset, lekváros kiflit, túrós táskát is.
A krumplikat héjastól egészben puhára főzzük. A megmosott, lecsöpögtetett spenótot olívaolajon a zúzott fokhagymával együtt megfonnyasszuk. Hozzámorzsoljuk a fetát, és elkeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz állatokat nem tanítják, melyik növény mérgező a testükre, mégis minden állat tudja, mi nem jó neki, és azt nem eszi meg. Azt sem mondja meg nekik senki, melyek azok a füvek, ami...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított zöldségeket felkockázzuk a robotgéppel, majd nagy tepsibe borítjuk. Meglocsoljuk az olívaolajjal, rápréseljük a megpucolt fokhagymát, és tovább ízesítjük a fűszerek...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűkakaó 3 kanál
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű