menu

Családireceptkönyv.hu

Kefires lepény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


500 ml kefir (mindegy, hogy milyen zsírtartalmú)
1 teáskanál szódabikarbóna
1 tojás
2 evőkanál növényi olaj
50-55 dkg liszt
50 gramm vaj
só (ízlés szerint)

Hozzávalók a töltelékhez (ízlés szerint):
virsli vagy sajt és sonka
párolt gomba
párolt káposzta
burgonyapüré
túró, apróra vágott petrezselyemmel, kaporral stb.

Elkészítés:


A kefirt keverjük össze a szódabikarbónával, adjuk hozzá a tojást és a növényi olajat.
A lisztet állandó keverés mellett apránként adjuk hozzá a masszához. Addig gyúrjuk, míg egy lágy tésztát nem kapunk. Ha szükségét látjuk, adjunk még hozzá lisztet. Akkor jó, ha a massza kissé a kezünkhöz ragad. Szórjunk a tetejére egy kevés lisztet, fedjük be konyharuhával és 10 percig hagyjuk állni.

A masszát alakítsuk hosszúkásra és nyolc-kilenc részre vágjuk fel. Az egyes darabokat sodorjuk ki kisujjnyi vastagságúra. A közepébe tegyük az előzőleg elkészített tölteléket, a széleit hajtsuk fel és kissé egyengessük el a tetejét. hagyjuk újabb két-három percet állni.

Amíg a lepények pihennek, serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat. A lepényeket mindkét oldalán süssük meg fedő alatt.

Olvasszuk fel a vajat és a kész lepényeket kenjük be vele. Kissé meg is sózhatjuk. Tegyük a lepényeket egy tálba, fedjük le egy konyharuhával és hagyjuk kihűlni 10-15 percig.
Így készül hát ez a nem mindennapi, de nagyon finom és puha lepény, a serpenyő tetejét valósággal leemeli, annyira megdagad a sütés során.
A recept kissé módosítható is, készíthetjük akár töltelék nélkül, illetve édesen, ez esetben a tésztához adjunk pár evőkanál cukrot, vagy a kész lepényeket szórjuk meg cukorral.

Kefires lepény

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Felhő lángos
Felhő lángos

Ez a mennyiség 4 db lángosra elég. Ha többet szeretne készíteni, akkor nyugodtan duplázza meg a hozzávalók mennyiségét. A túrót, 1 tojás sárgáját és a sütőport alaposan elkeverj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Fánk
Fánk

Felfuttatom az élesztőt cukros meleg tejben. A 3 tojás sárgáját, fél liter meleg tejet, a felfuttatott élesztőt gépbe rakom és elindítom a gépet. Mikor összekeverte kezdem hozzáö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Cukkini habfasírt!!
Cukkini habfasírt!!

A kenyér héját eltávolítjuk, a belét szétmorzsoljuk, és a tejben áztatjuk. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és félretesszük, kb. negyed órára, amíg levet enge...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
"Töltött" Útravaló kifli
"Töltött" Útravaló kifli

Az élesztőt felfuttatom egy csipet cukorral 1 dl langyos tejben. Közben előkészítem a többi hozzá valót , hogy minden kéznél legyen. A liszthez keverem a sót majd a zsiradékkal elm...

Elkészítési idő: kb.: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk