Hozzávalók:
– 6 tojás
– 6 evőkanál cukor
– 6 evőkanál víz
– 6 evőkanál liszt
– 1 tasak sütőpor
– 2 evőkanál kakaópor
– 2 evőkanál olaj
A krémhez:
– 7 dl habtejszín
– 10 dkg porcukor
– 1 teáskanál vaníliaaroma
– 2 dkg zselatin
A középső csokoládés réteghez:
– 16 dkg tejcsokoládé
– 6 dkg vaj
A tetejére:
– 20 dkg étcsokoládé
– 1 teáskanál vaj
A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját kikavarjuk a cukorral, a vizet és az olajat is beletesszük, majd a kakaót, a lisztet és a sütőport is. A masszához keverjük a habot és két papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát. 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A lapokat hagyjuk kihűlni. Megcsináljuk a krémet: a habot felverjük, hozzáadjuk a porcukrot és az aromát. A zselatin az előírás szerint kevés vízben feloldjuk, majd a habhoz kavarjuk. Az egyik kihűlt lapra kenjük a krém felét. Közben megcsináljuk a középső csokis réteget: a csokoládét a vajjal felolvasztjuk és amikor kihűlt, a tejszínes krémre kenjük. 10 percre hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen a csokoládé. A krém másik felével beborítjuk, majd befedjük a második lappal. Az étcsokoládét a vajjal felolvasztjuk és a tetejére kenjük, majd legalább 2 órára hűtőbe tesszük
Jobb mint a bolti, fenséges és könnyed
A vizet és a margarint feltesszük főni. Ha már a margarin elolvadt és forr, a tűzről levéve hozzákeverjük a lisztet, simára keverjük, majd visszatéve a tűzre 2-3 percig még, álland...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a kétféle cukorral, sóval, tojással, krémesre keverjük, majd hozzákeverjük a zabpehellyel és sütőporral elkavart lisztet. A tésztát golyókat formázzunk, enyhén ellapítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAz élesztőt a meleg, de nem forró tejbe morzsoljuk, megszórjuk 1 evőkanál cukorral és hagyjuk felfutni. A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne a sót. Hozzáadjuk a felf...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a hozzávalókat (25 dkg liszt, 10 dkg vaj, 2 tojás sárgája, 1 sütőpor, 10 dkg cukor) összekeverjük és egy tepsibe simítjuk, majd félig megsütjük. 2. A töltelékhez...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz