0,5 kg liszt, 1 db közepes főtt krumpli, 1 kávéskanál só, kb. 2,5 dl tej, pici cukor, 2,5 dkg élesztő.
A krumplit kockára vágom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, krumplinyomóval áttöröm és hűlni hagyom. Hozzáadom a lisztet, sót, a felfuttatott élesztőt majd langyos tejjel bedagasztom a tésztát. Kb. 30-40 percig kelesztem, majd 10-12 db, kb.5 cm átmérőjű gombócot formázok a tésztából. Pár percet még pihentetem, majd ellapítom, a közepét óvatosan elvékonyítom és forró olajban mindkét oldalát kisütöm.
Készíthetünk TÖLTÖTT LÁNGOSt!
Akkor a gombócokat ellapítom legalább kistányér nagyságúra, megkenem fokhagymás tejföllel, szórok rá sonkát vagy fött csülköt, sajtot, lehet hagymát, főtt tojást, mindenki készítse el ízlése szerint! Összehajtom a tésztát, a széleit jól összenyomkodom, majd forró olajban mindkét oldalát megsütöm.
Az élesztőt futtasd fel egy kevés tejjel és cukorral. A többi hozzávalót a tej kivételével tedd egy tálba. Ha az élesztő felfutott add a többi hozzávalóhoz, a tejet viszont csak...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz elkészítés menete: 1. TangZhong elkészítése: a liszt és a víz összefőzése/összemelegítése 2-3 percen át, majd az egyveleg szobahőmérsékletűre hűtése 2. Tészta dagasztása a zsi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. 2. A lisztbe öntjük a felfuttatott élesztőt, hozzáadjuk a többi belevalót és alaposan összegyúrjuk. 3. Kinyújtjuk a tésztát, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, ha kézmelegre hűlt, akkor meghámozzuk és krumplinyomón átnyomjuk. Ha már éppen csak langyos, akkor hozzáadjuk a lisztet, a vízben feloldott instant él...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes