hozzávalók / 4 adag
1 l tej
3 db tojás
1 tasak vaníliás pudingpor
2 csomag vaníliás cukor
3 ek cukor
A 3 tojássárgáját, 2 teáskanál vaníliás cukrot, 3 evőkanál cukrot és 1 cs. vaníliapudingot habosra verünk kézzel vagy turmixgéppel, majd 1-2 kanál tejet merünk hozzá. A langyos tejbe beleöntjük, és kis lángon sűrűre főzzük.
A tojásfehérjét egy mikrózható tálban keményre felverjük, a végén 1 teáskanál vaníliás cukrot és egy kevés cukrot teszünk bele. Betesszük a mikróba, teljes teljesítményen 1 percre. Saját gőzében megduzzadnak a tojáshabok.
Kanállal beleszaggatjuk a madártejbe, és lehűtjük. /A tetejére reszelhetünk csokit is akár./
A joghurtot elkeverjük a zselatinnal, felmelegítjük, de nem forraljuk, majd kihűtjük. Tetszés szerinti gyümölcsöt, konzervet, vagy befőttet darabolunk bele, ha lehet a joghurtnak m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt felfuttatjuk a tejben, melybe beletesszük a cukrot. A lisztet összekeverjük a sóval, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, végül az olvasztott vajat é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejfölt a két fajta cukorral csokikrémmel jól kikavarom.A keksszel el kezdjük kirakni a tepsinket,megkenjük csoki krémmel,megint keksz sorosan rakjuk míg el nem fogy a csokikrém...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást és a sót kikeverjük, majd felöntjük vízzel, szódával, tejjel. A liszttel simára dolgozzuk.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű